Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης doodle: Τα 151 χρόνια ζωής τιμά η Google
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης doodle: Τα 151 χρόνια ζωής τιμά η Google

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης doodle: Συμπληρώνει εφέτος 151 χρόνια ζωής.

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο εφέτος συμπληρώνει 151 χρόνια ζωής, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ιδρύθηκε το 1872 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών -επιχειρηματίες και χρηματοδότες, καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής- που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα Μουσείο για να φέρουν την Τέχνη και την Παιδεία στον αμερικανικό λαό. Ακόμη, διαθέτει μία τεράστια σειρά μοναδικών εκδόσεων με κεντρικό θέμα την Τέχνη. Μερικούς από αυτούς τους τίτλους βιβλίων, μπορείτε να τους διαβάσετε και online, εντελώς δωρεάν.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Δείτε ακόμη: Η Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί την Γκόλντα – Η μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε το Ισραήλ

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Η μεγάλη συλλογή βιβλίων με πάνω από 500 τίτλους

Η μεγάλη αυτή συλλογή βιβλίων περιέχει πάνω από 500 τίτλους, που μπορεί κάποιος είτε να τους διαβάσει online, είτε να τους κατεβάσει σε μορφή PDF αρχείου στη συσκευή του. Τα περισσότερα βιβλία έχουν κεντρικό θέμα του την Τέχνη από την αμερικανική μέχρι και την αφρικανική. Τα δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Met διαθέτουν αναλυτικό πίνακα περιεχομένων και πληροφορίες για τον συγγραφέα. Παρ΄όλα αυτά, τα ηλεκτρονικά σε αντίθεση με τα έντυπα περιλαμβάνουν επιπροσθέτως και κριτικές από τους αναγνώστες και μια λίστα με τυχόν βραβεία που έχει κερδίσει το κάθε βιβλίο.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Η ενότητα με τα ελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα με τα ελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα, καθώς και αυτή με τα μουσικά όργανα. Στην αίθουσα Ευρωπαϊκής ζωγραφικής οι επισκέπτες τουτ έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν περισσότερα από 2.500 πίνακες Ευρωπαίων ζωγράφων, όπως επίσης και στην αίθουσα Αμερικανικής τέχνης όπου εκτίθεται ο πίνακας του Τζωρτζ Ουάσιγκτον, γλυπτά και διακοσμητικά από την εποχή της αποικιοκρατίας, κ.ά.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Απασχολεί 1.500 εργαζόμενους

Με συνολικά 1.500 εργαζομένους, ετήσια έξοδα άνω των 300 εκατ. δολαρίων και προικοδότηση, κατά το αμερικανικό σύστημα, περί τα 3 δισ. δολάρια σύμφωνα με τους New York Times το MET είναι κάτι περισσότερο από ένα εντυπωσιακό, γιγαντιαίο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης.

Δείτε ακόμη:

Το Elite επιστρέφει -Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της 4ης σεζόν
10 αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες από την δεκαετία του 60′
Ο λόγος που η Γεωργία Βασιλειάδου απέφευγε τα κοντινά πλάνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις