Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Βασιλειάδου – ουλή στο πρόσωπο: Γιατί απέφευγε τα κοντινά πλάνα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βασιλειάδου – ουλή στο πρόσωπο: Γιατί απέφευγε τα κοντινά πλάνα

Βασιλειάδου - ουλή στο πρόσωπο: Μία ηθοποιός που δεν αγαπούσε πολύ την κάμερα.

Η αξεπέραστη ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου δεν αγαπούσε πολύ την κάμερα και αυτό ήταν γνωστό, όμως λίγοι ξέρουν τον λόγο που δεν ήθελε τα κοντινά πλάνα στις ταινίες της. Ο Μάκης Δελαπόρτας μέσα από το προσωπικό του αρχείο, αλλά και τις μνήμες του, περνάει συχνά σε αποκαλύψεις για μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου. Αυτή τη φορά, ο ίδιος αναφέρθηκε στην Γεωργία Βασιλειάδου και το ατύχημα το οποίο έφερε και έναν σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπό της.

Γεωργία Βασιλειάδου

Δείτε ακόμη: “Άγριες Μέλισσες”: Σοκάρουν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια

«Η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν καλλονή, πολύ όμορφη και λεπτή κοπέλα. Όμως τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα στην κατοχή κι η Γεωργία Βασιλειάδου είχε ένα ατύχημα. Χτύπησε το πρόσωπό της και το άφησε κι αυτό μετά κακοφόρμισε και πήγε σε γιατρό. Ο γιατρός της έκοψε το μισό πρόσωπο», είπε καλεσμένος στην εκπομπή Roomies. Και στη συνέχεια πέρασε σε μια αποκάλυψη για τα πλάνα της στις ταινίες: «Για αυτό βλέπετε στις ταινίες ότι από την μία μεριά η Βασιλειάδου έχει μια ουλή τεράστια. Από εκεί ξεκίνησε όλη αυτή η κακομορφία αλλά τελικά έκανε αυτήν την καριέρα.», εξήγησε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Λίγα λόγια για την Γεωργία Βασιλειάδου

Η Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης το 1897 σε μια οικογένεια με δέκα παιδιά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου, αλλά η ίδια το άλλαξε σε Βασιλειάδου όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι και την υποκριτική. Υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της κατόπιν πτώσης από άλογο, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού.

Γεωργία Βασιλειάδου

H πρώτη της καλλιτεχνική εμφάνιση

Την πρώτη της καλλιτεχνική εμφάνιση έκανε το 1922 σαν μέλος της χορωδίας του Θεάτρου Ολύμπια, στο έργο Ερνάνη του Τζουζέπε Βέρντι, μάλλον συμπτωματικά οπότε και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Γεννάδειο Σχολή το 1923 και κατόπιν εμφανίστηκε σε διάφορες όπερες. Εργάστηκε σε μεγάλα θεατρικά σχήματα της εποχής με τους Κυβέλη, Μαρίκα Κοτοπούλη, Δημήτρη Μυράτ, ερμηνεύοντας ποικίλους ρόλους.

Η ευκαιρία για την μεγάλη καριέρα

Στα μέσα του 1930 αποφάσισε να σταματήσει, μετά από ένα γάμο της που υπήρξε όμως ατυχής. Στη συνέχεια γνώρισε τη Σοφία Βέμπο η οποία και της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει. Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και της έδωσε την ευκαιρία να κάνει μεγάλη καριέρα ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος έτσι στα σαράντα δύο της χρόνια η Γεωργία Βασιλειάδου κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα και με το έμφυτο ταλέντο της κατακτάει αμέσως το κοινό.

Ο Αλέκος Σακελλάριος της προσέφερε ένα ρόλο το 1939 στα Κορίτσια της παντρειάς, που έγινε η αφορμή για το ξεκίνημα μιας δεύτερης, αλλά περισσότερο γνωστής καριέρας – αυτή τη φορά ως κοσμαγάπητης κωμικού, της “ομορφότερης άσχημης” του ελληνικού κινηματογράφου, όπως χαρακτηρίστηκε. Στην εταιρεία της Φίνος Φιλμ έγιναν οι μεγάλες της επιτυχίες όπως: Η ωραία των Αθηνών, Η θεία απ΄ το Σικάγο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός και πολλές άλλες. Έλαβε μέρος στην τηλεοπτική σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.

Δείτε ακόμη:

Ο Ντάνιελ Κρεγκ έρχεται στην Ελλάδα για γυρίσματα – Η παραγωγή του Netflix
Το κινηματογραφικό δίδυμο Κλούνεϊ-Ρόμπερτς επιστρέφει
Η ζωή του Κάνιε Γουέστ γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις