Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Συλλήψεις Ρομά: Άκουγαν τον ασύρματο της αστυνομίας και έκαναν κλοπές και διαρρήξεις 
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Συλλήψεις Ρομά: Άκουγαν τον ασύρματο της αστυνομίας και έκαναν κλοπές και διαρρήξεις 

Συλλήψεις Ρομά: Με ασύρματο, συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛΑΣ τρεις συμμορίες Ρομά σάρωναν επί μήνες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. 

Οι ιδιοκτήτες έλειπαν, είτε σε αγροτικές εργασίες τους, είτε δεν μπορούσαν να είναι παρόντες στα σπίτια τους, λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία, εξαιτίας των μέτρων για την προστασία από Covid-19. Έτσι, τρεις συμμορίες Ρομά, βρήκαν την «ευκαιρία» και άδειαζαν  σπίτια και επιχειρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία, από χρήματα και αντικείμενα, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να διοχετεύουν τάχιστα στη «μαύρη αγορά», λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μέταλλα. Οι τρεις συμμορίες, μία εκ των οποίων ενέχεται και σε ληστείες ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια  τους, εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών της Ασφάλειας Αγρινίου.

 

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο Αγρίνιο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου οργάνωσε και υλοποίησε αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών. Συνελήφθησαν επτά άνδρες, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας συνεργός τους.

κλοπιμαία

Α Εγκληματική Οργάνωση

Αποτελούνταν από πέντε ημεδαπούς, από τους οποίους έχουν συλληφθεί οι τέσσερις και αναζητείται συνεργός τους. Είχαν διαπράξει από 27-07-2020 μέχρι και 15-3-2021 σε περιοχές του Αγρινίου: Δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, δώδεκα κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών. Τα μέλη της, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, προσέγγιζαν μονοκατοικίες, όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα, στα οποία ασκώντας σωματική βία, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Οι δράστες είτε πήγαιναν σε αποθήκες οικιών ή αγροκτημάτων και αφαιρούσαν γεωργικά εργαλεία και μπαταρίες οχημάτων, είτε διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, ξεπερνά τα 51.000 ευρώ.

κλοπιμαία

Β Εγκληματική Οργάνωση

Συμμετείχαν τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, ενώ ένας από τους δράστες είναι κοινό μέλος και με την πρώτη εγκληματική οργάνωση. Από τις 18-12-2020 μέχρι και 15-3-2021, σε περιοχές του Αγρινίου, ενέχονται σε: Δέκα κλοπές σε αντλιοστάσιο, επιχείρηση φωτοβολταϊκών, αγροτικό συνεταιρισμό, αγροκτήματα, αποθήκες και οχήματα και μια υπόθεση ζωοκλοπής. Δρούσαν πρωινές ώρες, και μετέβαιναν σε αγροτικές περιοχές. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διέπρατταν διαρρήξεις αποθηκών ή άλλων οικημάτων, αφαιρώντας κυρίως γεωργικά εργαλεία, μπαταρίες και λοιπά αντικείμενα τα οποία μπορεί να εκποιηθούν λόγω της περιεκτικότητας τους σε διάφορα μεταλλεύματα (όπως καλώδια και σωλήνες).

Και.. χρηματοδότηση των επιδρομών

Στη συνέχεια εκποιούσαν άμεσα τα κλοπιμαία στον δράστη, που είναι κοινό μέλος με την Α εγκληματική οργάνωση, ο οποίος αποτελούσε τον συντονιστή και καθοδηγητή στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων, χρηματοδοτώντας και παρέχοντας τα μέσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να τελέσουν τις αξιόποινες πράξεις τους. Η «λεία» ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 53.000 ευρώ.

Γ Εγκληματική Οργάνωση

Συγκροτήθηκε από πέντε μέλη. Είχαν διαπράξει από τις 26-11-2020 μέχρι και 21-2-2021, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας: Πέντε κλοπές και επτά απόπειρες κλοπών σε οικίες. Από έρευνα ότι πρωινές ώρες και μετέβαιναν σε μικρούς οικισμούς και χωριά εκτός του αστικού ιστού, όπου εντόπιζαν οικίες από τις  οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους. Αφαιρούσαν από αυτές χρηματικά ποσά ή αντικείμενα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δράστες, στις οικίες και στα οχήματά τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

κλοπιμαία

Και ασύρματος της ΕΛ.ΑΣ

Δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι, δύο ενισχυτές ήχου,1,2 γραμμάρια κοκαΐνης και 1,1 γραμμάρια κάνναβης, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά, ένας φορητός ασύρματος συγχρονισμένος στην συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις, δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 84 κροτίδες και 1985 ευρώ.

Παράλληλα σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, εντοπίστηκαν: Ένα πολεμικό όπλο THOMSON, ένα πιστόλι των 7,65 mm με γεμιστήρα, τρία κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων τα δύο είναι με αποξεσμένους αριθμούς, ένα κυνηγετικό φλόμπερ, μεγάλος αριθμός φυσιγγιών πυροβόλων όπλων, πενήντα κυνηγετικά φυσίγγια, εννιά φυσίγγια κρότου, εφτά πτυσσόμενα στιλέτα τύπου πεταλούδας, 31 μπαταρίες οχημάτων, 24 αλυσοπρίονα, 13 ηλεκτρικοί τροχοί, 10 ηλεκτρικά τρυπάνια, 8 χορτοκοπτικά μηχανήματα, 5 ηλεκτροσυγκολλήσεις, 3 γεννήτριες, 3 ηλεκτρικές σέγες, 3 εργαλειοθήκες, 2 ηλεκτρικά κομπρεσέρ, ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, ένα επαναφορτιζόμενο πριόνι, ένα πλυστικό μηχάνημα, ένα ελαιοραβδιστικό, ένα δισκοπρίονο βενζινοκίνητο, ένα κρουστικό τρυπάνι μπαταρίας, μία ηλεκτροσυγκόλληση, πλήθος εξαρτημάτων υδραυλικών συνδέσεων και βάνες ύδρευσης διαφόρων διαμετρημάτων.

Η αστυνομία καλεί τους κατόχους

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής και τους έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα, που περιλαμβάνονται στα κατασχεθέντα μπορούν να επικοινωνούν με τους αστυνομικούς της  Ασφάλειας Αγρινίου στα τηλέφωνα 26410 22520 και 26410 30168, για να τους επιδειχθούν τα κατασχεμένα αντικείμενα.

κλοπιμαία

Δείτε ακόμη:

Europol και Interpol στο κυνήγι του “χαμένου θησαυρού” των 8 εκατ. από τις θυρίδες
Κάνναβη και κοκαΐνη τυλιγμένη με φώτο του Μάρλον Μπράντο από τον Νονό
Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις