Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / 14χρονος εμπρηστής – Φθιώτιδα: “Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί” – Εμβόντητοι οι αστυνομικοί
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

14χρονος εμπρηστής – Φθιώτιδα: “Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί” – Εμβόντητοι οι αστυνομικοί

14χρονος εμπρηστής - Φθιώτιδα: Συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Σοκ στη Φθιώτιδα από τη σύλληψη και την ομολογία ενός αγοριού, μόλις 14 χρόνων, ότι αυτός ήταν που έσπερνε με αναπτήρα τις φωτιές, που κατέκαψαν για πολλές ημέρες εκτάσεις, με πιο σοβαρή αυτή στον Θεολόγο στις 6 Αυγούστου!

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί»!, φέρεται να είπε στους  εμβρόντητους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας οι οποίοι σε συνεργασία με τα κλιμάκια της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, κατάφεραν μέσα από βιντεοληπτικό υλικό να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν πριν προχωρήσει σε έναν ακόμη εμπρησμό με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ψυχολογικά προβλήματα

Ο 14χρονος, ένα παιδί που φέρεται από τις πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία χρειάζεται ιατρική στήριξη, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες προσήχθη το πρωί της Τετάρτης για εξέταση.

Πέραν του βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο φαινόταν ένα παιδί να απομακρύνεται από διάφορα σημεία στα οποία στη συνέχεια ξεπηδούσαν φλόγες, φέρεται να ομολόγησε ότι ο ίδιος με αναπτήρα προκάλεσε τις εννέα  από τις δέκα τρεις, συνολικά, φωτιές,  που ξέσπασαν στην περιοχή από τις 5 Αυγούστου.

Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου

Το απόγευμα της Τρίτης, 17 Αυγούστου, ξέσπασε μία ακόμη πυρκαγιά και με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στα γραφεία τους για εξέταση όπου και ομολόγησε. Λόγω του ότι είναι ανήλικος, έχουν προσαχθεί και οι γονείς του, ενώ αναμένεται και οι τρεις να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας, ο οποίος και θα αποφασίσει για τον περεταίρω  δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης. Όπως προαναφέρθηκε η πιο επικίνδυνη από τις πυρκαγιές ήταν εκείνη στον Θεολόγο, στις 6 Αυγούστου, όταν δοκιμάζονταν από την πύρινη λαίλαπα η Αττική και η Βόρεια Εύβοια.  Ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι, στον οικισμό Θεολόγο στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.

Απείλησε σπίτια

Πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις απειλώντας παραθεριστικές κατοικίες που είναι μέσα σε πευκόφυτη περιοχή. Ένα ελικόπτερο και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν μάχη με τις φλόγες που επεκτείνονταν λόγω των ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά είχε κυκλώσει τα σπίτια μέσα σε πευκόφυτη περιοχή ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον Δήμαρχο κ. Ζεκεντέ.

Από πλευράς Πυροσβεστικής εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση για τη σύλληψη του ανήλικου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της  αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λαμίας, σε συνεργασία με άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη ανήλικος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμών κατά εξακολούθηση σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή του Θεολόγου στο δήμο Λοκρών  Φθιώτιδος. Για το ανωτέρω περιστατικό, ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

Κι άλλες συλλήψεις για αμέλεια

Δεν σταματούν εδώ, ωστόσο, οι συλλήψεις υπαιτίων για πρόκληση πυρκαγιών, οι περισσότερες από αμέλεια, που ωστόσο κοστίζει πολλά. ΄Ετσι, συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Αντιφιλίππων Παγγαίου. Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ένας άνδρας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην Τ.Κ. Κεραμούτσι του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου  Κρήτης.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Αργοστολίου και του Τ.Α. Αργοστολίου, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αργοστολίου,  ένας άνδρας ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού  σε χαμηλή βλάστηση, στην Δεμουτσαντάτα Αργοστολίου. Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πρόστιμα σε παραβάτες

-Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πραγματοποίηση θερμών εργασιών στην ύπαιθρο στην Νικήτη του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Πολυγύρου.
-Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και απορρίμματα στην Βαμβακούσα Σερρών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Σερρών.
-Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους του Π.Κ. Σιδηροκάστρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις