Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριφιφί Ψυχικό: Ιντερπόλ και Γιουροπόλ στις έρευνες για τον “θησαυρό” των 8 εκατ. από τις θυρίδες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ριφιφί Ψυχικό: Ιντερπόλ και Γιουροπόλ στις έρευνες για τον “θησαυρό” των 8 εκατ. από τις θυρίδες

Ριφιφί Ψυχικό: Και η Ιντερπόλ στο κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού των τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων που κατηγορείται ότι άδειασε ο 58χρονος,  οποίος ήδη προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.  

Και η Ιντερπόλ, στο κυνήγι του «χαμένου θησαυρού», των τεσσάρων παραβιασμένων θυρίδων τράπεζας, για την κλοπή του οποίου συνελήφθη και ήδη προφυλακίστηκε 58χρονος, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή του. Καθώς, όμως, το D.N.A, που βρέθηκε σε ένα από τα κουτιά παραβιασμένης θυρίδας, αλλά και μια σειρά άλλων στοιχείων από τις επισκέψεις του στο χώρο των 1500 θυρίδων του υποκαταστήματος, κατέληξαν στην απόφαση για την προφυλάκισή του, το βασικό ερώτημα από εδώ και πέρα είναι που βρίσκεται ο χαμένος θησαυρός.

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ενώ νεότερες πληροφορίες που προέρχονται μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας  ανεβάζουν την αξία του στα 8 εκατομμύρια ευρώ- μετρητά-κοσμήματα, τιμαλφή, ρολόγια διεθνών οίκων, χρυσές λίρες, χρυσά νομίσματα Ολυμπιακών Αγώνων και πολλά άλλα- η έρευνα στρέφεται και σε  άλλες χώρες, πλην της Ελλάδας. Έτσι, μέσω  της Διεύθυνσης της Διεθνούς Συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ, εστάλησαν στην Ιντερπόλ και τη Γιουροπόλ, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τον χαμένο και αναζητούμενο θησαυρό των τραπεζικών θυρίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, στον φάκελο περιέχεται αναλυτική περιγραφή των κλαπέντων αντικειμένων, σειριακοί αριθμοί για τα πανάκριβα ρολόγια-rolex και πολλές άλλες μάρκες διεθνών οίκων, καθώς και φωτογραφίες για πολλά από αυτά τα αντικείμενα.

Φωτογραφίες των κλεμμένων, περιγραφή, σειριακοί αριθμοί

Οι αστυνομικοί ζήτησαν και οι τέσσερις γυναίκες, σύζυγοι επιχειρηματιών στα Βόρεια Προάστια, παρέδωσαν, εδώ και καιρό, όλες τις διαθέσιμες φωτογραφίες των πανάκριβων κομματιών,  τα οποία είχαν απαθανατίσει σε ανύποπτες στιγμές και πριν την τοποθέτησή τους για φύλαξη στις  τραπεζικές θυρίδες.

Όλο το υλικό με τις περιγραφές, τους σειριακούς αριθμούς και τις φωτογραφίες ενσωματώθηκαν σε έναν φάκελο, ο οποίος έφθασε στα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ στη Λυών της Γαλλίας και από εκεί θα διοχετευτεί στις Αστυνομίες όλων των χωρών-μελών της διεθνούς  Αστυνομίας.

Περιπολικό

Έτσι εξιχνιάστηκε η ληστεία των Rolex

Όπως δήλωσε στο Alphafreepress, αξιωματικός της Ασφάλειας, που έχει γνώση των μέχρι τώρα ερευνών, η πρακτική αυτή, της αποστολής δηλαδή κλεμμένων, πανάκριβων αντικειμένων, με σειριακό αριθμό, απέδωσε ολοκληρωτικά, στην περίπτωση της εξιχνίασης «της ληστείας των Rolex», σε κατάστημα της Βουκουρεστίου, πριν από δύο χρόνια. Πίσω από τη ληστεία, όπως απεδείχθη ήταν ένας Μολδαβός, ο οποίος στο σπίτι του στο Αιγάλεω, είχε κρυμμένα τριάντα τέσσερα  πανάκριβα ρολόγια. ΄Όμως, οι ελληνικές Αρχές, εξιχνίασαν την υπόθεση, όταν ο αδελφός του Μολδαβού, επιχείρησε να «σκοτώσει» στη Μ. Βρετανία ένα από τα ρολόγια.

Το σήμα που δόθηκε

Τότε, «χτύπησε» σήμα ότι το Rolex ήταν κλεμμένο, ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία, που είχε δώσει τους αριθμούς κι έτσι η Ασφάλεια έφθασε στον αδελφό του και στην ανεύρεση των δεκάδων πανάκριβων ρολογιών. Πάντα στο  «κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού», υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι τα «βαριά κομμάτια» δεν έφυγαν έξω, αλλά βρίσκονται σε άγνωστο χώρο εντός της χώρας, καλά κρυμμένα.

Ήδη κατά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, πριν προχωρήσουν με την αναγγελία της ταυτοποίησης του DNA του 58χρονου με αυτό που βρέθηκε από ιδρώτα μέσα σε παραβιασμένη θυρίδα, θεωρώντας τον ούτως η άλλως βασικό ύποπτο, είχαν γίνει σκιά του και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση, μήπως άθελά του τους οδηγήσει στο μεγάλο μυστικό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και αμέσως μετά τη σύλληψη ακολούθησε  μια σειρά εφόδων στην οικία του συλληφθέντα, στο κατάστημα αισθητικής της γνωστής στους κοσμικούς κύκλους συζύγου του, αλλά και σε μία αποθήκη, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Το δίχτυο των πληροφοριών

Στην επόμενη φάση των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ενεργοποιήσει ένα ευρύ δίχτυ πληροφοριών, για πιθανές ύποπτες κινήσεις στην Αθήνα, αλλά έχουν ήδη σχηματίσει και μία άτυπη λίστα υπόπτων κλεπταποδόχων, τέτοιων ακριβών αντικειμένων, από στοιχεία που έρχονται από το παρελθόν τους. Μια πληροφορία αναφέρει ότι στο κατάστημα ενός εξ αυτών έγινε ήδη έρευνα παρουσία εισαγγελέα και κατασχέθηκαν τρία ρολόγια, χωρίς παραστατικά, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Ψάχνουν την προέλευση του ρολογιού

Όπως εξετάζεται και η προέλευση του πανάκριβου Rolex, που, όπως έχει γράψει το Alphafreepoess, έβγαλαν οι αστυνομικοί από το χέρι του συλληφθέντα και το κατάσχεσαν. Τα νεότερα αναφέρουν ότι ναι μεν το ρολόι δεν προέρχεται από τις θυρίδες, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί από πού  ακριβώς είναι η προέλευσή  του και πως έφθασε στα χέρια του προφυλακισθέντα.

Σε μια κίνηση να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για την κατάληξη του θησαυρού, συνήγοροι, που εκπροσωπούν κάποιες από τις κατόχους των θυρίδων, ήδη έχουν υποβάλει στον ανακριτή αίτημα για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου του προφυλακισθέντα 58χρονου. Μάλιστα, καθώς πιστεύουν ότι η τύχη του θησαυρού κρίθηκε τον Αύγουστο, όταν και ξεκίνησε η τμηματική αφαίρεση των κλοπιμαίων από τις θυρίδες, έχουν ζητήσει η έρευνα να ξεκινήσει και πιο πριν για να διαπιστωθούν οι επαφές του το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Koυκούλα μάσκα

Δείτε ακόμη:

Κάνναβη και κοκαΐνη τυλιγμένη με φώτο του Μάρλον Μπράντο από τον Νονό
Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά
Το μυστήριο του πανάκριβου ρολογιού και τα επτά κατσαβίδια του ριφιφί στο Ψυχικό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις