Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Σπίτι Σαμαρά Κηφισιά: Τηλεφώνημα για βόμβα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίτι Σαμαρά Κηφισιά: Τηλεφώνημα για βόμβα

Σπίτι Σαμαρά Κηφισιά: Στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΝΔ έσπευσαν αστυνομικοί ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για βόμβα ή για φάρσα.

Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά πριν από τις 9 χθες τη νύχτα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, κάτι που απεδείχθη από την έρευνα ότι δεν ίσχυε.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αμέσως όμως μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πήραν την εντολή να φθάσουν περιμετρικά της κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού και να αποκλείσουν το χώρο, να διακόψουν την κυκλοφορία και να αφήσουν να περάσει το εύλογο χρονικό διάστημα για τυχόν έκρηξη της βόμβας, αν αυτή είχε τοποθετηθεί. Επί τόπου έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος  Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και της Βορειοανατολικής Αττικής. Η έρευνα με τη βοήθεια και σκύλων ανιχνευτών, ολοκληρώθηκε, χωρίς αποτέλεσμα και το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση απεδείχθη φάρσα, οπότε η Αστυνομία αποχώρησε και επανήλθε η κανονικότητα στην περιοχή.

Η ανακοίνωση των Αρχών

Στη συνέχεια για το συμβάν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από τη  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ανέφερε: «Σήμερα Σάββατο, 27-3-2021 και ώρα 20:49 άγνωστος κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης και δήλωσε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οικία του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Κινήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του χώρου. Μετά από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών τίποτα δεν διαπιστώθηκε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις