Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθησαν 7 Αλβανοί και μια Ελληνίδα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθησαν 7 Αλβανοί και μια Ελληνίδα

Διακίνηση κοκαΐνης: Με κωδικούς συνεννόησης στα αλβανικά, διακινούσαν κοκαΐνη σε Καλλιθέα, Ρέντη, Αιγάλεω και Παγκράτι.

Χρειάστηκε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής να λάβουν μαθήματα γρήγορης εκμάθησης μιας αλβανικής διαλέκτου, για να αντιληφθούν και να αποδείξουν ότι τα μέλη πολυμελούς συμμορίας διακίνησης κοκαΐνης, γι αυτό ακριβώς μιλούσαν με κωδικούς, στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες! Ο λόγος για, κατ’ ουσίαν, δύο εγκληματικές ομάδες, ποσότητες κοκαϊνης, τις οποίες παρέδιδαν σε συγκεκριμένα ραντεβού. Η διακίνηση γινόταν ιδιαίτερα στην Καλλιθέα, αλλά και στο Ρέντη, στο Παγκράτι και στο Αιγάλεω. Τα μέλη των οποίων διακινούσαν μετά από τηλεφωνικές επαφές με το πελατολόγιο εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην Καλλιθέας και σε όμορες περιοχές της Αττικής (Ρέντη, Παγκράτι, Αιγάλεω).

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι συνήθεις κωδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ήταν «χυμός», «γάλα», «καλαμάκια», για τον προσδιορισμό του είδους των ναρκωτικών που ζητούσαν οι πελάτες. Οι ποσότητες δε, των παραισθήσεων, καθορίζονταν με λέξεις όπως, «baby», «μεγάλο στρογγυλό», «μισό μισάκι», «50άρικο», «20αρικο». Η διαβάθμιση της ποιότητας με τις λέξεις «ντεπόν», «αίμα» ή «μύτη». Όταν δε η ποιότητα ήταν καλή, ακούγονταν φράσεις του στυλ «τούμπανο κεφάλι», «έχεις και κεφάλι και όλα», «μπύρα» και «αναπτήρας». Την Αστυνομία αποκαλούσαν με εκφράσεις τύπου «τέτοιοι», «πολιτσία», «μηχανές».

ΔΙΑΣ

Διακίνηση κοκαΐνης: Συλλήψεις και μεθοδολογία δράσης

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, οκτώ Αλβανοί υπήκοοι (4 άνδρες και 3 γυναίκες) και μία ημεδαπή, ως μέλη των εγκληματικών ομάδων. Αποκαλύφθηκε η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες, έχοντας ως «βάση» την περιοχή της Καλλιθέας, προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, λέει η Αστυνομία: «Τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν και διαδικτυακές εφαρμογές.

Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο ταυτοποίησης τους. Πριν την πραγματοποίηση της εκάστοτε αγοραπωλησίας προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «πελάτη» κατά τις οποίες καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα οχήματα.

Σύλληψη

 

Διακίνηση κοκαΐνης: Εκατοντάδες συναλλαγές

Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη ομάδα σε περισσότερες από 350 περιπτώσεις. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,6 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία, χρηματικό ποσό 23.411 ευρώ, 2 πιστόλια και 9 φυσίγγια, 3 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, 3 αυτοκίνητα. Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομο το οποίο ενεπλάκη στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Ρέντη. Είχε κατηγορηθεί ότι είχε παραχωρήσει στους δράστες το αυτοκίνητό του με το οποίο εντοπίστηκαν να κινούνται τη μοιραία, για τη ζωή των δύο αστυνομικών, βραδιά.

Δολοφονία Ρέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις