Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες – Ρομά: Κάθε φορά με διαφορετική ταυτότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες – Ρομά: Κάθε φορά με διαφορετική ταυτότητα

Ληστείες - Ρομά: Κύκλωμα 5 ληστών, οι οποία προσποιούνταν κάθε φορά διαφορετική ενασχόληση, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και εξιχνιάστηκαν 15 υποθέσεις διαρρήξεων ή κλοπών.

Ληστές Ρομά παριστάνοντας άλλες φορές τους υπαλλήλους του Δήμου, άλλες τους τεχνικούς της ΔΕΗ κι άλλες τους οδηγούς, που «έμεινε» ξαφνικά από βλάβη το αυτοκίνητό τους, κατάφερναν να πλησιάσουν κατά προτίμησή τους ηλικιωμένους στα Βορειοανατολικά Προάστια τις Αττικής. Μέσα στα σπίτια άλλοι συζητούσαν ατέρμονα κι άλλοι… ερευνούσαν τα δωμάτια, σήκωναν τα υπάρχοντα αξίας κι έφευγαν. Σε άλλε περιπτώσεις, διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων και με κατσαβίδια παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Κι αν τύχαινε οι ιδιοκτήτες να είναι στο εσωτερικό και αντιδρούσαν στη ληστρική εισβολή, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία και να διαφύγουν, πριν ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πέντε Ρομά, σύμφωνα με την Αστυνομία, συναποτελούσαν αυτή τη συμμορία, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κηφισιάς, αφού αστυνομικοί του Τμήματος και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να συλλάβουν τους τέσσερις, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ληστεία και απάτη με υπολογιστή. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και άλλος Ρομά, ο οποίος  ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ιωάννης του Χρήστου και της Μαρίας-Κανάλλας, γεννηθείς την 14-5-1995 στην Αθήνα
Ρομά ληστής 1

Ληστείες – Ρομά: Ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για τη δράση εγκληματικής ομάδας, που προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές από οικίες, όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από το Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς για τον εντοπισμό των μελών και την πλήρη αποδόμησή της. Πρωινές ώρες εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς ύποπτο όχημα με 4 επιβάτες. Στον έλεγχο, που ακολούθησε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και σε ειδική κρύπτη στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου πάνω από τα καθίσματα χρηματικό ποσό και δύο χρυσά δαχτυλίδια (βέρες).

Το όχημα με τους επιβάτες μεταφέρθηκαν  στο Τ.Α. Κηφισιάς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω κατασχεθέντα τα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από ιδιοκτήτη οικίας στην ίδια περιοχή με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου. Η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές σε οικίες, όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Η συμμορία αναλάμβανε δράση πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Κινούνταν με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων σε ομάδες τουλάχιστον τριών  ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους.

ΜΟΥΣΤΟ Βλάσιο του Λουκά και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 1-4-1993 στην Αθήνα
Ρομά ληστής 2Ρομά ληστής 2 προφίλ

Ληστείες – Ρομά: Σχέδιο δράσης της συμμορίας

Ακολούθως μετέβαιναν σε αυτές και είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε προφασιζόμενοι ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου. Κάποιοι εξ’ αυτών απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν στις οικίες. Ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή. Καθώς και τραπεζικές κάρτες με τη χρήση των οποίων πραγματοποιούσαν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ευάγγελο του Ιωάννη και της Στέλλας, γεννηθέντα την 17-5-1988 στην Αθήνα
Ρομά ληστής 3

Χρησιμοποιούσαν και βία

Στην περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των οικιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια. Με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους πράξη. Αμέσως μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου και διέφευγαν. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση ληστείας.

ΜΟΥΣΤΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 31-5-2002 στην Αθήνα
Ρομά ληστής 4Ρομά ληστής 4 προφίλ

Συνεχίζεται η έρευνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται. Θεωρώντας η Αστυνομία ότι έχουν εμπλακεί σε περισσότερες, ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και στοιχείων και για τους συλληφθέντες και για τον αναζητούμενο.

Ο  καταζητούμενος:

ΣΑΪΝΗ Ελευθέριο του Χρήστου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 5-4-1996 στην Αθήνα
Ρομά ληστής 5 καταζητούμενος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις