Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Συνάντηση κορυφής: Αναβολή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – Συνάντηση κορυφής: Αναβολή

Ποδόσφαιρο - Συνάντηση κορυφής: Μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα η κρίσιμη τετραμερής συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ-Υπουργείου-ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

ΠοδόσφαιροΣυνάντηση κορυφής: Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ενημερώνει για μετάθεση της τετραμερούς συναντήσεις για το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν Ο Λευτέρης Αυγενάκης με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ και εκπροσώπους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από το νέο αθλητικό νόμο και τις αντιρρήσεις που έχουν οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί φορείς με κάποιες από τις διατάξεις του. Η μετάθεση της συνάντησης κρίθηκε απαραίτητη διότι το σχέδιο νόμου μπήκε για συζήτηση την προσεχή Πέμπτη.

Η συνάντηση, λοιπόν, μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, χωρίς να διαφοροποιείται σε κάτι η σχετική ατζέντα. Στην ενημέρωσή της η ΓΓΑ αναφέρει: “Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί”…

έρχεται η ΟΥΕΦΑ

Ποδόσφαιρο – Συνάντηση κορυφής: “Μετάθεση μιας εβδομάδας”

…“Κατόπιν αυτού, ενημερώθηκαν προ ολίγου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFAκαι η UEFA ότι η 4μερής τηλεδιάσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχεδίου νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
· Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ)
· Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ)
· Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
· Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών
· Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»
· Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

αντιρρησεις με τον αθλητικο νομο η ΦΙΦΑ

Δείτε ακόμη: 

Επιστρέφει σταδιακά και σε περιορισμένα νουμερα ο κόσμος στο ΝΒΑ
Αύριο Τρίτη έρχεται τελικά στη Θεσσαλονίκη ο Σίντζι Καγκάβα
Νίκες για Γιουβέντους και Λάτσιο, ήττα με ανατροπή για τη Νάπολι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις