Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – κύπελλο: Αντιδράσεις και πρόγραμμα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – κύπελλο: Αντιδράσεις και πρόγραμμα

Μπάσκετ - κύπελλο: Ο ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωση ζήτησε final-8 την ώρα που η ΕΟΚ δημοσιοποιούσε το πρόγραμμα των προημιτελικών για 10/2

Μπάσκετκύπελλο: Μπορεί οι αντιδράσεις των ομάδων αναφορικά με τις ανακοινώσεις της ΕΟΚ για το κύπελλο μπάσκετ να αυξάνονται, όμως η ομοσπονδία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Με επίσημη ανακοίνωση της γνωστοποίησε το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης. Η οποία δεν θα γίνει ως final-8 αλλά στις έδρες των αντιπάλων όπως κληρώθηκαν. Και θα προχωρήσει σε final-4 στη συνέχεια η διοργάνωση.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της ΕΟΚ Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί 10 Φεβρουαρίου και οι ώρες έναρξης έχουν ως εξής:
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου
Λαύριο – ΑΕΚ (15:00)
Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π. (15:00)
Ηρακλής – ΠΑΟΚ (18:00)
Παναθηναϊκός – Περιστέρι (20:00)

antidra o paok gia to kypello

Μπάσκετ – κύπελλο: Ανακοίνωση και ο ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο μεταξύ, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, υπογράμμιζε, ακόμα δεν είναι αργά για να αποφασιστεί αλλαγή πλεύσης και διοργάνωση ενός Final-8. Αναλυτικά:
“Σχετικά με την διεξαγωγή της προημιτελικής, ημιτελικής και τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει τα εξής.
Από την πρώτη στιγμή, όταν τον περασμένο Νοέμβριο αναβλήθηκαν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, θεωρήσαμε ότι θα ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να οδηγηθούμε σε μία τελική φάση με την μορφή του Final8, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και χρόνια σε όλη την προηγμένη μπασκετικά Ευρώπη”…

…”Αυτή ήταν και η πρόταση στην οποία συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που συμμετέχουν πλέον στο Κύπελλο. Από την στιγμή που δεν κατέστη δυνατό, αν και ποτέ δεν είναι αργά, να υπάρξει μία ομόφωνη απόφαση, ήταν μονόδρομος η διεξαγωγή της τελικής φάσης με την μορφή του Final4, αλλά σε ουδέτερη έδρα. Και αυτή δεν ήταν μόνο δική μας άποψη.
Πέρα από την επιθυμία που η κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα έχει για τη νίκη, είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε και κάτι παραπάνω στον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους που εκτός όλων των άλλων έχουν στερηθεί και την φυσική τους παρουσία στο γήπεδο. Κι αυτό θα ήταν μία υποδειγματική διοργάνωση επιπέδου Final8, με την συμμετοχή και την προσπάθεια όλων μας. Ποτέ δεν είναι αργά. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά όλοι”.

Δείτε ακόμη: 

Ο Νέισμιθ, η “Triangle”, το μπάσκετ και οι πρώτοι του κανονισμοί!
Κόβεται στα δύο η “αιώνια πόλη”, Λάτσιο-Ρόμα στο ¨Ολίμπικο”
Ολυμπιακός: Εξελίξεις με Λοβέρα, Κάιπερς και Μπρούνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις