Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση κορονοϊός: Κατεβασμένα ρολά, άδεια ταμεία, απόγνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση κορονοϊός: Κατεβασμένα ρολά, άδεια ταμεία, απόγνωση

Εστίαση κορονοϊός: Ανοιχτή εστίαση με αυστηρότερα μέτρα, είναι η πρόταση διακεκριμένων σεφ, που είναι και ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Εστίαση κορονοϊός: Κατεβασμένα ρολά, μαζεμένα τραπεζοκαθισματά και εικόνες ερημίας στις άλλοτε πολύβουες πιάτσες των εστιατορίων και των καφέ. Για κηδεία στην εστίαση κάνουν λόγο οι μαγαζάτορες, με γνωστό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας να βάζει φέρετρο ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα. Ο Θανάσης Γκόλας, πάνω από 20 χρόνια διατηρεί 3 κεμπατζίδικα στο Μοναστηράκι και όπως λέει το δεύτερο lockdown, ίσως να βάλει οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση του. «Θα το κλείσω».

Αν και μπορεί να λειτουργήσει με delivery, το ταμείο είναι σχεδόν άδειο. Ανοιχτή εστίαση με αυστηρότερα μέτρα, είναι η πρόταση διακεκριμένων σεφ, που είναι και ιδιοκτήτες εστιατορίων. Τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα καφέ μπαρ, θα είναι κλειστά για έναν μήνα και όπου υπάρχει δυνατότητα οι μαγαζάτορες θα μπορούν να λειτουργούν με delivery μέχρι τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Την ίδια στιγμή, αλαλούμ έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη από την απόφαση να μη λειτουργεί ούτε το take away για τα καταστήματα εστίασης, απόφαση που στη συνέχεια αναιρέθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, ο Κωνσταντίνος Κυρτάτας, ιδιοκτήτης καφετέριας, σημείωσε ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την εστίαση ενώ με τα ελάχιστα χρήματα που καταφέρνει να βγάζει πρέπει να συντηρεί την οικογένειά του. «Δεν κυκλοφορεί κόσμος όλη την ημέρα».

Δείτε ακόμη
ΟΑΕΔ: Δεύτερος συνεχόμενος μήνας ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κοντά στο lockdown η Αττική
Σοκ με 2646 νέα κρούσματα – 179 οι διασωληνωμένοι
Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη
Πρυτάνεις για ΑΕΙ – Η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις
Ανατροπή για το take away σε Θεσσαλονίκη – Σέρρες με παρέμβαση Τζιτζικώστα
Τα 4 ειδικά μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού σε εργαζομένους, επιχειρήσεις και φοιτητές
Δε χάνεται το επίδομα ανεργίας έως 70 ημερομίσθια!
Κόντρα Δούρου – ΝΔ: “Εισαι πρωταθλήτρια των ψεκασμένων”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις