Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ανεργίας: Καλή είδηση για τους ανέργους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Καλή είδηση για τους ανέργους

Επίδομα ανεργίας: Δεν χάνεται η «ιδιότητα» του ανέργου και το επίδομα ανεργίας με περιστασιακή εργασία μέχρι 70 ημερομίσθια ετησίως.

Επίδομα ανεργίας: Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ δεν χάνουν αυτή την «ιδιότητα» και το επίδομα ανεργίας, εάν εργάζονται περιστασιακά πραγματοποιώντας έως 70 ημερομίσθια ετησίως ή εάν απασχοληθούν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε αγροτικές εργασίες. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση, ορίζεται ότι δεν θα λαμβάνεται ως χρόνος εργασίας η απασχόληση των εγγεγραμμένων ανέργων για έως και 70 ημερομίσθια ανά 12μηνη σε αγροτικές δραστηριότητες.

Η σχετική διάταξη έχει ως εξής:

  1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον ΟΑΕΔ να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.
  2. Η ως άνω απασχόληση εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους.

Οι διατάξεις αυτές ισχύουν και για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρονίως ανέργου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις