Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός παιδιά: Μια στις 3,5 εκατ. οι πιθανότητες να χάσουν την μάχη
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός παιδιά: Μια στις 3,5 εκατ. οι πιθανότητες να χάσουν την μάχη

Κορονοϊός παιδιά: Οι μαθητές ηλικίας κάτω των 15 ετών έχουν μία στις 3,5 εκατ. πιθανότητες να πεθάνουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Κορονοϊός παιδιά: Οι μαθητές ηλικίας κάτω των 15 ετών έχουν μία στις 3,5 εκατ. πιθανότητες να πεθάνουν από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με στατιστικές. Μηδαμινό είναι το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών καθώς οι πιθανότητες είναι μια στα 3,5 εκατ. Σύμφωνα με στατιστικές. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ ανέλυσαν τα δεδομένα της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίες και διαπίστωσαν ότι είναι εξαιρετικά χαμηλός για τα παιδιά ο κίνδυνος του φονικού κορονοϊού, που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο σχεδόν 408.000 ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Το ποσοστό θνητότητας των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών στην Αγγλία και την Ουαλία είναι ένα στα 3,5 εκατ. και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών ένα στα 1,17 εκατ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Βρετανία μόνον 14 παιδιά και έφηβοι κάτω των 19 ετών πέθαναν με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα συμπτώματα της Covid-19 και κανένα ηλικίας 5-9 ετών από την έναρξη της πανδημίας, που απειλεί ωστόσο να βυθίσει δεκάδες εκατομμύρια παιδιά του πλανήτη στη φτώχεια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κάθε χρόνο 30 με 60 άτομα σκοτώνονται στη Βρετανία από κεραυνούς, δηλαδή οι πιθανότητες κεραυνοβόλησης είναι μία στις 1,1 εκατ., όπως αναφέρει η Daily Telegraph.

Κορονοϊός παιδιά: Μικρός ο κίνδυνος εξάπλωσης με την επαναλειτουργία των σχολείων

Νεα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα την ώρα που η κυβέρνηση Τζόνσον πασχίζει να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία τους στη Βρετανία πριν τις θερινές διακοπές και να κάμψει τους φόβους των γονέων, που ανησυχούν παρόλο που η πανδημία στη χώρα φαίνεται να είναι σε αποδρομή. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από τον κορονοϊό, ο καθηγητής σερ Ντέιβιντ Σπίγκελχάρτερ, πρόεδρος του Winton Centre for Risk του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόνισε ότι οι κίνδυνοι αυτοί είναι «ελάχιστοι» κι ότι ίσως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αφεθούν τα παιδιά να αναπτύξουν ανοσία της αγέλης αν δεν είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του Covid-19.

Παρόλα αυτά την ίδια ώρα ανάλυση των αποτελεσμάτων 47 μελετών για τους κινδύνους από την επαναλειτουργία των σχολείων συμπεραίνει ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Η έρευνα των επιστημόνων του Τμήματος Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα κοντά στη Στοκχόλμη της Σουηδίας βρήκε ότι τα παιδιά διατρέχουν χαμηλούς κινδύνους να μολυνθούν, να μολύνουν άλλα και να εμφανίσουν βαριά συμπτώματα της πανδημίας ενώ τόνισε πως είναι απίθανο να μολύνουν τις οικογένειές τους ή δασκάλους. Κλείνοντας ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γιόνας Λούντβιγκσον ανέφερε «η ευρεία πλειονότητα των παιδιών δεν νοσούν βαριά από την Covid-19 και οι θάνατοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν λόγος να μένουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί για να προστατευθούν τα παιδιά».

Δείτε ακόμη

Γαλλία: Σκύλοι εκπαιδεύτηκαν να μυρίζουν τον κορονοϊό σε μασχάλες φορέων
Συνελήφθη άνδρας για το θάνατο της ελεφαντίνας
Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποδείξεις ότι είναι νεκρή λένε οι γερμανικές αρχές
Πάνω από 51.000 οι νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία
Εγγόνια αποχαιρετούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες που «σκότωσε» ο κορονοϊός

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις