Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποδείξεις ότι είναι νεκρή
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποδείξεις ότι είναι νεκρή

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Έχουμε κάποιες αποδείξεις ότι είναι νεκρή», λένε οι γερμανικές αρχές ενώ παράλληλα τονίζουν ότι δεν είναι αρκετές για την πραγματοποίηση δίκης.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Υπάρχουν «κάποιες αποδείξεις» ότι η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή, ανέφεραν οι γερμανικές αρχές, αλλά έκαναν έκκληση για περισσότερες πληροφορίες για την εξαφάνισή της, προκειμένου να δικαστεί ο ύποπτος. Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν επανήλθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε ότι ο κρατούμενος Κρίστιαν Μπρίκνερ ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος στην υπόθεση. Ο 43χρονος καταδικασμένος παιδόφιλος είναι σε φυλακή στη γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ, για τον βιασμό ηλικιωμένης Αμερικανίδας. Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το γραφείο έχει «κάποιες αποδείξεις» πως η Μαντλίν είναι νεκρή, αλλά όχι αρκετές για να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. «Δεν έχουμε δυνατές αποδείξεις, δεν έχουμε κρίσιμης σημασίας αποδείξεις για τη σορό της Μαντλίν ΜακΚαν.

«Αναμένουμε ότι είναι νεκρή, αλλά δεν έχουμε αρκετές αποδείξεις ώστε να πάρουμε ένταλμα στη Γερμανία για τον ύποπτό μας για τη δολοφονία της Μαντλίν ΜακΚαν», δήλωσε ο Βόλτερς στο SkyNews. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αρκετές αποδείξεις για να γίνει δίκη, αλλά έχουμε κάποιες αποδείξεις ότι ο ύποπτος διέπραξε την πράξη. Για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες από τους πολίτες, ιδιαίτερα για μέρη στα οποία έχει ζήσει, έτσι ώστε να στοχεύσουμε συγκεκριμένα σε αυτά και να ψάξουμε εκεί για την Μαντλίν», συμπλήρωσε ο Βόλτερς. Παράλληλα, έκανε έκκληση για πληροφορίες στους Βρετανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν από το 1995 έως το 2007 το Πράια ντα Λουζ- το θέρετρο στην Πορτογαλία από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Τη συμμετοχή του υπόπτου και σε άλλα περιστατικά εξετάζουν οι αρχές

Αυτά τα χρόνια θεωρείται ότι ζούσε στην περιοχή ο ύποπτος για την εξαφάνισή της. Στο μεταξύ, Γερμανοί εισαγγελείς εξετάζουν αν ο Κρίστιαν Μπρίκνερ σχετίζεται με την εξαφάνιση άλλων δύο παιδιών. Πάντως, ο Βόλτερς εξέφρασε την εκτίμηση ότι θύματα σχετικών σεξουαλικών εγκλημάτων δεν έχουν μιλήσει ακόμη. Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από την Πράια ντα Λους στις 3 Μαΐου 2007, όταν ήταν μόλις 3 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, το κινητό τηλέφωνο του Μπρίκνερ είχε δεχθεί κλήση 30 λεπτών, περίπου μία ώρα πριν από την εξαφάνιση του παιδιού.

Δείτε ακόμη

Αντετοκούνμπο για διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: «Είμαι υπερήφανος»
Η Αγιά Σοφιά δε θα πρέπει «να μετατρέπεται σε πολιτικό όχημα», αναφέρει ο Ιλμπέρ Ορταϊλί
Νέο βίντεο φρίκης – Αθλήτρια του ράγκμπι ξυλοκοπείται από τον σύντροφό της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις