Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελεφαντίνα ανανάς: Συνελήφθη ο ένας δράστης
ΚΟΣΜΟΣ

Ελεφαντίνα ανανάς: Συνελήφθη ο ένας δράστης

Ελεφαντίνα ανανάς: Φρικτό θάνατο βρήκε μια άγρια ελεφαντίνα στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό του κρατιδίου Κεράλα. Συνελήφθη ο ένας δράστης, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Ελεφαντίνα ανανάς: Φρικτό θάνατο βρήκε μια άγρια ελεφαντίνα στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό του κρατιδίου Κεράλα. Η άτυχη ελεφαντίνα έφαγε ένα φρούτο το οποίο είχε κροτίδα μέσα και εξερράγη στο στόμα της. Μερικές ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της σε έναν ποταμό, όπου μπήκε για να δροσίσει τα εγκαύματά της. Τα παγιδευμένα φρούτα είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά από τους χωρικούς για να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από τα άγρια ζώα, τα οποία έχουν χάσει το φυσικό περιβάλλον τους λόγω της αποψίλωσης των δασών. Οι αρχές συνέλαβαν το δράστη που ονομάζεται Π. Γουίλσον, ο οποίος ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε παγιδευμένες καρύδες για να εκδιώξει τα άγρια ζώα που περιφέρονταν στη φυτεία καουτσουκόδεντρων, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Να αναφέρουμε πως οι τρεις άνδρες κατασκεύασαν πολλές «εκρηκτικές καρύδες» τέτοιου είδους κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και τις πέταξαν γύρω από τη φυτεία. Από κει και πέρα να ενημερώσουμε πως αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 7 ετών επειδή σκότωσαν έναν ελέφαντα, είδος που προστατεύεται στην Ινδία. Κλείνοντας πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν θέση για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αρκετοί εθνικιστές ινδουιστές αξιωματούχοι, που κατηγόρησαν ψευδώς τη μουσουλμανική κοινότητα της Ινδίας ως υπεύθυνη. Υποστήριζαν ότι οι μουσουλμάνοι στοχοθετούν τους ελέφαντες επειδή το ζώο αυτό είναι η ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Γκανές.

Δείτε ακόμη

Αντετοκούνμπο για διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: «Είμαι υπερήφανος»
Η Αγιά Σοφιά δε θα πρέπει «να μετατρέπεται σε πολιτικό όχημα», αναφέρει ο Ιλμπέρ Ορταϊλί
«Επίκειται τουρκοαιγυπτιακή ανάφλεξη» αναφέρει ο Δημήτρης Καιρίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις