Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Η πιο χτυπημένη χώρα στην Ευρώμπη
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Η πιο χτυπημένη χώρα στην Ευρώμπη

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Πάνω από 51.000 είναι οι νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία συμπεριλαμβανομένων της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Πάνω από 51.000 είναι οι νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία συμπεριλαμβανομένων της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του πρακτορείου Reuters ο αριθμός προσδιορίζεται σε  51.766 και βασίζεται στα νέα στοιχεία από το ONS, στα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία και τους μεταγενέστερους της 29ης Μαΐου βεβαιωμένους θανάτους. Να αναφέρουμε πως μέχρι την Κυριακή ο απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό που παρουσιάζει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας, ανερχόταν σε 40.597. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο ότι το ONS προσμετρά όλους τους θανάτους στα πιστοποιητικά βεβαίωσης των οποίων αναγράφεται ως αιτία κατάληξης του ασθενούς η Covid-19.

Αντιθέτως, τα ημερήσια στοιχεία που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας αφορούν θανάτους επιβεβαιωμένων με διαγνωστικό τεστ φορέων του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε το ONS σε Αγγλία και Ουαλία έως και τις 29 Μαΐου είναι κατά περίπου 10.400 μικρότερος σε σχέση με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας για την ίδια περίοδο. Συνολικά οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλα τα αίτια κατά την περίοδο της πανδημίας ήταν περίπου 64.000 περισσότεροι σε σχέση με τον μέσο όρο των θανάτων την ίδια περίοδο κατά την προηγούμενη πενταετία.

Δείτε ακόμη

Covid: O χαμηλότερος απολογισμός εδώ και δύο μήνες στις ΗΠΑ
Νέο βίντεο φρίκης – Αθλήτρια του ράγκμπι ξυλοκοπείται από τον σύντροφό της
Αντετοκούνμπο για διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: «Είμαι υπερήφανος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις