Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Τέλος η κουβέντα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Τέλος η κουβέντα!

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Μεγάλο διπλό με επαγγελματική εμφάνιση ο Ολυμπιακός - Στο +10 ή +17 η διαφορά, ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος οριστικά!

ΠΑΟΚΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Σε ρυθμούς πανδημίας έφτασαν οι αποστολές στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι μετά το ξέσπασμα της covid-19. Ολοι με μάσκες και οι κοινωνικές αποστάσεις να τηρούνται στο ακέραιο! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κλίμα των ημερών είχε φροντίσει ηχητικά από τα μάτριξ αλλά και σε φανέλες που φόρεσαν οι παίκτες να υπάρχει μήνυμα κατά του ρατσισμού. Πριν την πρώτη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να …βγάλει μάτια ήταν καλύτερος. Πιο σωστά προετοιμασμένος για τις ειδικές συνθήκες, ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Και το πήρε για να βάλει τέρμα στην όποια συζήτηση περί τίτλου. Οτι κι αν αποφασίσει πια το CAS οι Πειραιώτες με το +10 είναι βέβαιοι πρωταθλητές 2020! Ο δε ΠΑΟΚ, αν δεν παρουσιάσει σημαντικά καλύτερη αγωνιστική εικόνα στα επόμενα ντέρμπι τότε η διαφορά από την ΑΕΚ ίσως και να μην είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύουν στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Καλύτερος και ουσιαστικότερος στο α’ μέρος

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε και πέτυχε γκολ. Ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε πάνω στη γραμμή. Ομως ο “ερυθρόλευκος” άσος επέμεινε και έβαλε το πόδι του, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ζήτησαν φάουλ, ο VAR Σιδηρόπουλος εξέτασε τη φάση γαι να ακυρώσει το τέρμα. Οχι όμως για φάουλ, αλλά με υπόδειξη οφσάιντ στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Το γκολ που ακυρώθηκε δεν αφύπνισε τον ΠΑΟΚ και στο 24’ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Σε επίθεση διαρκείας αρχικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ απομάκρυναν την μπάλα. Ωστόσο ο Βιεϊρίνια έκανε λάθος πάσα, ο Βαλμπουενά έκλεψε έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος κέρδισε τον Πασχαλάκη και πέτυχε το 0-1!   

Ως το φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΟΚ ελάχιστα απείλησε. Οι δε φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα 2-3 ενδιαφέρουσες φάσεις, και 56% κατοχή μπάλας ως την ανάπαυλα. Επιγραμματικά μόνο, ένα πολύ καλό σουτ του Μασούρα που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης (30’). Για τον ΠΑΟΚ, εκτός από μία λίγο εντονότερη πίεση και 1-2 στημένα που έβαλαν τον Ολυμπιακό στην περιοχή του Σα, δεν έγινε μεγάλη ευκαιρία. Και αυτές τις φάσεις εξουδετέρωσαν σχετικά εύκολα οι φιλοξενούμενοι. 

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Κακό παιχνίδι, μηδέν ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη οι ομάδες επέστρεψαν χωρίς αλλαγές από τα αποδυτήρια. Κι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε και κάτι εμφανές να διορθώσει, ο Φερέιρα μάλλον έδειξε να πιστεύει πως το τελευταίο 8λεπτο του α’ μέρους ήταν ενδεικτικό αγωνιστικής ανάκαμψης. Και αποφάσισε να δώσει χρόνο στους παίκτες του.

Ένα μακρινό σουτ του Βιερίνια που δεν απείλησε τον Σα στο 54’ για τον ΠΑΟΚ και κάτι μακρινά σουτ άστοχα του Βαλμπουενά από την άλλη δεν τα λες και θέαμα. Πολυ πεσμένος ο ρυθμός και το θέαμα και πρώτος ο Φερέιρα άρχισε να αλλάζει παίκτες μήπως και ανεβάσει αγωνιστικά την ομάδα του. Κάτι που αρχικά τουλάχιστον δεν συνέβη, αφού ο ΠΑΟΚ είχε μόνο στατιστική υπεροχή. Μία κατοχή 54-46 που δεν μεταφράστηκε καν σε φάσεις και ως το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα, με το κακό δεύτερο μέρος να κρατάει το ματς στο τελικό 0-1.

Το φύλλο αγώνα

ΓΚΟΛ: 24′ Ελ Αραμπί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου – Απτόσογλου, Πετρόπουλος (VAR Σιδηρόπουλος).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης – Μάτος (Σοάρες 74’), Βαρέλα, Μιχάι, Βιερίνια – Μίσιτς, Μαουρίσιο (Εσίτι 74’), Λημνιός, Ελ Καντουρί (67’ Σφιντέρσκι) – Μπίσεσβαρ (67’ Πέλκας) – Άκπομ (Τζόλης 74’).

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα – Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (75’ Σισέ), Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Καμαρά (Γκασπάρ 84΄), Γκιγιέρμε – Βαλμπουενά (Φορτούνης 83’), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 71’), Ελ Αραμπί (Χασάν 84’).

Αντιρατσιστικό μήνυμα στο ζέσταμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Δείτε ακόμη:

Βόκολος: Δύσκολη η κατάσταση, εύχομαι να τα καταφέρουμε
Τσιλιανίδης: Εχω εισπράξει αγάπη στον ΟΦΗ
Σόουζα: Ξέρουμε τι σημαίνει το κύπελλο για τον κόσμο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις