Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – “Σάλβα Κάλτσιο”: Πακέτο σωτηρίας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – “Σάλβα Κάλτσιο”: Πακέτο σωτηρίας!

Ιταλία - “Σάλβα Κάλτσιο”: Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε κυβερνητική ενίσχυση ύψους 21,7 εκατ. ευρώ για τις ομάδες των κατώτερων κατηγοριών!

Ιταλία – “Σάλβα Κάλτσιο”: Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη δημιουργία του “Σάλβα Κάλτσιο Φουντ” (μετ. Κεφάλαιο Σώσε το Ποδόσφαιρο). Πρόκειται για μία κυβερνητική ενίσχυση ύψους 21,7 εκατ. ευρώ προοριζόμενα να βοηθήσουν την βιομηχανία, την παραγωγή ποδοσφαίρου. Τις ομάδες των κατώτερων κατηγοριών! Σε σχετική δήλωση η Ομοσπονδία αποκάλυψε το πλάνο της για αγωνιστική επανεκκίνηση στις μικρότερες κατηγορίες. “Παράλληλα με την επιστροφή στο τερέν για τις επαγγελματικές κατηγορίες, η φάση 3 στο ιταλικό ποδόσφαιρο ξεκινά σήμερα με τη δημιουργία του “Σαλβα Κάλτσιο” που θα χρηματοδοτείται από την Ομοσπονδία” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την πρόταση της Προέδρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, το εκτελεστικό σώμα της ομοσπονδίας ξεκινά την “υλοποίηση ενός πρότζεκτ χωρίς προηγούμενο” συνεχίζει η ανακοίνωση και διευκρινίζει πως: “Η τελική έγκριση αναμένεται την Δευτέρα 8 Ιουνίου”. Το φουντ προορίζεται, όπως διευκρίνισε η ομοσπονδία, στις κατηγορίες Serie B, Serie C, τα ερασιτεχνικά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ολο αυτό το πλάνο είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε η covid-19.

Ιταλία – “Σάλβα Κάλτσιο”: Πώς γίνεται το μοίρασμα

Το πλάνο υλοποίησης της ομοσπονδίας, είναι προς έγκριση. Αρα μπορεί να υπάρξει μικρή διαφοροποίηση. Αυτό όπως είναι σχεδιασμένο σήμερα, προβλέπει:

Ποσό μέχρι 5 εκατ. € στις ομάδες της Serie B

Ποσό μέχρι 5 εκατ. € στις ομάδες της Lega pro

Ποσό μέχρι 5 εκατ. € στις ομάδες της LND (τοπικά)

Ποσό μέχρι 3 εκατ. € σε παίκτες

Ποσό μέχρι 3 εκατ. € σε προπονητές

Ποσό 700 χιλ. € στη Λίγκα Γυναικείου Ποδοσφαίρου για ενίσχυση των ομάδων.

Δείτε ακόμη:

Η Ντιζόν τα βρίσκει με Σισέ για να τον επαναφέρει στη δράση!
NBA: “Ναι” των ομάδων και προετοιμασία για το grand finale!
Μεγάλο κόλπο στο λιμάνι με επαναπατρισμό του Σλούκα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις