Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – ΝΒΑ: Επικυρώθηκε το σχεδιο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – ΝΒΑ: Επικυρώθηκε το σχεδιο

Μπάσκετ - ΝΒΑ: Με ψήφους 29-1 εγκρίθηκε το σχέδιο Σίλβερ και ετοιμάζονται για τζάμπολ οι 22 ομάδες του “μαγικού κόσμου” - Ποιες ομάδες συνεχίζουν

Μπάσκετ – ΝΒΑ: Οπως αναμενόταν επικυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και 29-1 ψήφους η πρόταση Σίλβερ. Ετσι θα συνεχιστεί η σεζόν με 22 ομάδες. Οι ομάδες της Δύσης θα είναι 13 και της Ανατολής 9. Θα δώσουν οκτώ αγώνες κάθε μία για την κανονική περίοδο  και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα playoffs. Το draft αναμένεται να γίνει στις 15 Οκτωβρίου και η draft lottery αντίστοιχα στις 25 Αυγούστου. Οι συμμετέχουσες ομάδες λοιπόν θα είναι είκοσι δύο (22), ενώ περνάνε οι 8 στην επόμενη φάση. Το ποια θα ειναι η 8η, εξαρτάται από την regular season και τη διαφορά νικών 8ου και 9ου.

Σε περίπτωση που ο όγδοος απέχει περισσότερες από τέσσερις νίκες από τον ένατο, τότε θα παίρνει αυτομάτως το εισιτήριο για τα NBA Playoffs. Αν όμως η διαφορά είναι μικρότερη, τότε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την τελευταία θέση στην post season (με τα αποτελέσματα να μεταφέρονται). Στην περίπτωση του παραδείγματος, δηλαδή, ο όγδοος θα θέλει μία νίκη. Ο ένατος δύο για να κριθεί η πρόκριση.

Μπάσκετ – ΝΒΑ: Οι 22 που συνεχίζουν

Θυμίζουμε ότι -σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει- το συγκεκριμένο πλάνο με τις είκοσι δύο (22) ομάδες έχει ως εξής. Περιλαμβάνει τις εννέα πρώτες της Ανατολής (Μιλγουόκι Μπακς, Τορόντο Ράπτορς, Μπόστον Σέλτικς, Μαϊάμι Χιτ, Ιντιάνα Πέισερς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Μπρούκλιν Νετς, Ορλάντο Μάτζικ και Γουάσινγκτον Γουίζαρντς). Και δεκατρείς από τη Δύση (Λος Άντζελες Λέικερς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντένβερ Νάγκετς, Γιούτα Τζαζ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χιούστον Ρόκετς, Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιου Ορλίν Πέλικανς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Φοίνιξ Σανς. Κάθε ομάδα θα δώσει από οκτώ αγώνες στη regular season. Θα ακολουθήσουν τα Playoffs. Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός των ομάδων αφορά στις μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν ανά Περιφέρεια για να “κλειδώσει”  η οκτάδα της post season. Ακόμα δεν είναι οριστική 22άδα πάντως.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις