Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λονδίνο αυτοκίνητο έπεσε σε σχολείο: Πληροφορίες για έναν νεκρό και 17 τραυματίες
Εισβολή τζιπ σε σχολείο στο Λονδίνο

Λονδίνο αυτοκίνητο έπεσε σε σχολείο: Πληροφορίες για έναν νεκρό και 17 τραυματίες

Λονδίνο αυτοκίνητο έπεσε σε σχολείο: 9 σε κρίσιμη κατάσταση

Ανεβαίνει ο αριθμός των τραυματιών μετά την εισβολή ΙΧ σε δημοτικό σχολείο στο Γουίμπλεντον έξω από το Λονδίνο. Φόβοι και για νεκρό. Σύμφωνα με την Evening Standard, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται πλέον σε 17, ενώ υπάρχει δυστυχώς και ένας νεκρός. Παράλληλα, ο βρετανικός ιστότοπος αναφέρει πως οι 9 εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αναφέρουν οι Αρχές, πρόκειται για μια γυναίκα οδηγό η οποία για κάποιον λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματός της -ενός πολυτελούς Land Rover- και έπεσε στον τοίχο του σχολείου, στο οποίο γινόταν η εκδήλωση για την αποφοίτηση των παιδιών. Πιθανολογείται ότι η γυναίκα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας και εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο θηλέων. Οι μαθήτριες του προπαρασκευαστικού σχολείου, ηλικίας 4 έως 11 ετών, που καταβάλλουν δίδακτρα που ξεπερνούν ετησίως τις 16.000 λίρες, γιόρταζαν στον ίδιο χώρο όπου έπεσε το 4×4 την αποφοίτησή τους, καθώς ήταν η τελευταία μέρα της σχολικής τους χρονιάς…

Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί τραυματίες

Ο βουλευτής του Γουίμπλεντον, Στίβεν Χάμοντ, είπε στο BBC ότι πολλοί από τους τραυματίες ήταν σε «κρίσιμη» κατάσταση, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής εικόνα των τραυματιών. Μέχρι στιγμής υπάρχουν εννιά επιβεβαιωμένοι τραυματίες, επτά παιδιά και δύο ενήλικες.

Είχαν εκδήλωση στο προαύλιο όταν εισέβαλε το ΙΧ

Στο σημείο έσπευσαν περίπου 20 ασθενοφόρα, ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο και μεγάλη δύναμη Πυροσβεστικής κι Αστυνομίας. Εικόνες από τη σκηνή δείχνουν πώς τα τραπέζια και οι καρέκλες καταπλακώθηκαν από το 4×4 της οδηγού, όταν εισέβαλε στο σχολείο και συγκρούστηκε στον εξωτερικό τοίχο της κύριας αίθουσας, υποδηλώνοντας ότι οι μαθητές πραγματοποιούσαν υπαίθριες δραστηριότητες τη στιγμή της σύγκρουσης. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι ο οδηγός «σταμάτησε στο σημείο» και δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά η έρευνα για την κατανόηση των «των συνθηκών» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιθανολογείται ότι η οδηγός έφευγε από το κοντινό Royal Wimbledon Golf Club όταν συνέβη το ατύχημα. Ανήσυχοι γονείς έσπευσαν στο σχολείο και ένα ζευγάρι εθεάθη να συνοδεύει την κόρη τους, η οποία φορούσε μπλε σχολική στολή, στο αυτοκίνητό τους, ελαφρώς τραυματισμένη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις