Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μαράια Κάρεϊ – Χριστούγεννα: Το «All I Want for Christmas Is You» και πάλι στην κορυφή των charts
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαράια Κάρεϊ – Χριστούγεννα: Το «All I Want for Christmas Is You» και πάλι στην κορυφή των charts

Μαράια Κάρεϊ - Χριστούγεννα: Πόσα χρήματα βγάζει ετησίως η τραγουδίστρια από το κλασικό τραγούδι;

Tις ημέρες των Χριστουγέννων, το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ ακούγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έχοντας την δύναμη να μας αλλάζει την διάθεση και σπάζοντας παράλληλα τα μουσικά ρεκόρ. Το κλασικό κομμάτι και ένα από τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1994 και γράφτηκε από την ίδια και τον Ουόλτερ Αφανασιέφ. Για τέταρτη χρονιά είναι στην κορυφή του Billboard Hot 100 αφήνοντας το «Rockin Around the Christmas Tree» της Μπρέντα Λιστο Νο. 2, το «Jingle Bell Rock» του Μπόμπι Χελμς στο Νο. 3, το «A Holly Jolly Christmas» του Μπερλ ‘Αιβς (Νο. 4) και το «Last Christmas» των Wham στο Νο. 9. Σημειωτέον το τραγούδι βρέθηκε στη κορυφή του Billboard για πρώτη φορά το 2019.

Φέτος κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή το «Anti-Hero» της Τέιλορ Σουίφτ που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο σημειώνοντας ρεκόρ για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με το Billboard. Είναι επίσης το τραγούδι που βρίσκεται στο Νο1 για τόσο μεγάλο διάστημα, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου 2019. Μια έκθεση του 2017 από το Economist εκτιμά ότι το δημοφιλές τραγούδι, απέφερε στη Μαράια Κάρεϊ 60 εκατομμύρια δολάρια από το 1994 έως το 2016. Ενώ, το 2019, το Celebrity Net Worth υπολόγισε ότι  κερδίζει από 600.000 έως 1 εκατ. δολάρια κάθε Δεκέμβριο από δικαιώματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις