Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Μετανάστες Έβρος: Εξάρθρωση κυκλώματος μέσω καρδιακών παλμών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Μετανάστες Έβρος: Εξάρθρωση κυκλώματος μέσω καρδιακών παλμών

Μετανάστες Έβρος: Οι καρδιακοί παλμοί που ανιχνεύτηκαν με το ειδικό μηχάνημα, οδήγησαν στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Υπήρχε… ζωή, κάτω από δεκάδες, οικιακά είδη-κουζίνα, κρεββάτια, σκεπάσματα- στην καρότσα ρυμουλκού μετά ρυμουλκουμένου. Το πιστοποίησαν οι αστυνομικοί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων του Έβρου μέσα από καρδιακό παλμογράφο! Ένα από τα ειδικά μηχανήματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «ακούνε’ τους παλμούς της καρδιάς, όπου και αν προσπαθήσουν να τους κρύψουν τα μέλη των κυκλωμάτων διακινητών. Έτσι, αφού προχώρησαν σε μια πραγματική μετακόμιση των υπαρχόντων στο ρυμουλκούμενο, βρήκαν σχεδόν θαμμένους κάτω από τα δεκάδες είδη, τρεις παράτυπους μετανάστες, που ζούσαν στην κόλαση, με την ελπίδα να βρεθούν στον «παράδεισο». Σε ανάλογες επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν επί δύο ημέρες, συνελήφθησαν συνολικά πέντε  διακινητές, Έλληνες και αλλοδαποί, που μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες.

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με την Αστυνομία,  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρεις  μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις  μη νόμιμους μετανάστες.

Δείτε ακόμη: Μεταφορά αλλοδαπών μέσω Έβρου με βάρκες – Συλλήψεις στα νερά του ποταμού 

Φορτηγό πορτοκαλί

Δεκατέσσερις παράτυπους μετανάστες

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν άλλους  τέσσερις  ημεδαπούς διακινητές, διότι μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν πα παράνομα στην ενδοχώρα δεκατέσσερις, μη νόμιμους μετανάστες.

Διακίνηση

Ι.Χ.Ε. Προπομπός 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη μαζί με το συνεργό που αναζητείται να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, έχοντας τους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του φορτηγού, κάτω από διάφορα αντικείμενα.

Συνεχίζεται η έρευνα

Κατασχέθηκαν δύο  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Διακίνηση

Δείτε ακόμη:

Ριφιφί σε θυρίδες στο Ψυχικό: Αποκαλυπτικές καταθέσεις συνεργατών για τον 58χρονο
Ρομά ξαφρίζουν καταλύτες αυτοκινήτων – Τρεις συλλήψεις
Στην Αθήνα Βέλγοι της Αντιτρομοκρατικής για τους Ιρακινούς που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις