Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Μετανάστες Έβρος: Οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς αλλοδαπών με βάρκες 
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Μετανάστες Έβρος: Οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς αλλοδαπών με βάρκες 

Μετανάστες Έβρος: Με πλαστικές βάρκες έφερναν κατά ομάδες μέσω του ποταμού Έβρου, παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Δεν προλάβαιναν να σταματούν τις πλαστικές βάρκες μέσα στα νερά του ποταμού Έβρου οι αστυνομικοί, που επιτηρούν την ευαίσθητη περιοχή, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο των κεφαλών των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, για μεταφορά αλλοδαπών από το τουρκικό έδαφος στο ελληνικό. Οι αντιδράσεις των Ελλήνων συνοριοφυλάκων ήταν ακαριαίες. Σε επιχειρήσεις που ξεδιπλώθηκαν αμέσως συνελήφθησαν  τέσσερις αλλοδαποί διακινητές μέσα στις βάρκες μεταφοράς και ένας ακόμη, οδηγός ρυμουλκού μετά ρυμουλκουμένου ο οποίος μετέφερε, κρυμμένους στην καρότσα, 15 παράτυπους μετανάστες, τους οποίους το κύκλωμα, είχε προφανώς προλάβει να αποβιβάσει στην όχθη του ποταμού. Η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο τουρκικό έδαφος περίμεναν την επιβίβασή τους στις βάρκες άλλοι δέκα παράτυποι μετανάστες, που εθεάθησαν, θύματα κι αυτοί των κυκλωμάτων.

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνθέτουν τα διαδραματιζόμενα στη συνοριογραμμή, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «συνελήφθησαν στον Έβρο και τη Ροδόπη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρείς διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών». Αναλυτικότερα, πληροφορεί η Αστυνομία,  στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να διασχίζουν τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα και να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

Βάρκα

Το δεύτερο δρομολόγιο

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 10 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη τρίτη περίπτωση, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε  μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στην καρότσα του φορτηγού. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , δύο πλαστικές βάρκες και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σουφλίου και Σαπών.

Φορτηγό

Δείτε ακόμη:

Απατεώνες αναδρομικών στην Κέρκυρα: Πώς άρπαξαν πάνω από 13.000 ευρώ
Συλλήψεις Ρομά: Άκουγαν τον ασύρματο της αστυνομίας και έκαναν κλοπές και διαρρήξεις 
Κάνναβη και κοκαΐνη τυλιγμένη με φώτο του Μάρλον Μπράντο από τον Νονό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις