Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Κλιμάκιο στην Αθήνα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Κλιμάκιο στην Αθήνα

Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Οι τρεις Ιρακινοί που συνελήφθησαν στην Αθήνα στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών.

Ομάδα αστυνομικών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου του Βελγίου και ειδικότερα του Τμήματος Ισλαμικής Ριζοσπαστικοποίησης, ταξίδεψε στην Αθήνα, αμέσως μετά τη σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. τριών Ιρακινών, οι οποίοι διώκονται σε πρώτη προσέγγιση για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων για αλλοδαπούς. Στοιχεία για τις πιθανές κινήσεις των τριών Ιρακινών, στην Αθήνα, είχαν δώσει οι ίδιοι Βέλγοι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ήδη συλλάβει στη χώρα τους τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος και τον οποίο οι δικαστικές αρχές των Βρυξελλών κατηγορούν για χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Που σημαίνει ότι προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαίκών ενταλμάτων και για τους τρεις Ιρακινούς της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας όχι μόνο για το δίκτυο της διακίνησης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ατόμων από το Ιράκ και άλλες χώρες μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη αλλά και για να πληροφορηθούν όσα περισσότερα μπορούν για την ταυτότητα κάποιων εκ των αλλοδαπών που διακινήθηκαν.

Αντιτρομοκρατική

Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Βέλγιο

Το ενδιαφέρον της βελγικής αστυνομίας, για υποθέσεις ισλαμικής τρομοκρατίας είναι στο μέγιστο βαθμό καθώς η χώρα αυτή τον Μάρτιο του 2016 είχε δεχθεί πολυνεκρες επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβε ο ISIS στο αεροδρόμιο και σε σιδηροδρομικό σταθμό με ανάμειξη ισλαμιστών τρομοκρατών που είχαν αναμιχθεί και στις επιθέσεις στο Παρίσι. Έτσι, από τον περασμένο Οκρώβριο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου ζήτησε συνδρομή για τον εντοπισμό των τριών Ιρακινών. Η συνεργασία στο πλαίσιο αυτό με τις ελληνικές αρχές ήταν στενή καθώς είχαν και παρέθεσαν στοιχεία ότι οι αναζητούμενοι βρίσκονταν στην Αθήνα, σε άγνωστες όμως κατοικίες. Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να τους ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τους χώρους διαμονής του σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, ο Νέος Κόσμος και η Ηλιούπολη.

Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Συλλήψεις υπό άκρα μυστικότητα

Έχοντας στα χέρια τους τα ευρωπαϊκά εντάλματα ένα από τα προηγούμενα πρωϊνά, προχώρησαν, υπό άκρα μυστικότητα, στη σύλληψη των τριών. Οι σύο συνελήφθησαν στα σπίτια τους ο τρίτος, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου είχε φθάσει για να ταξιδέψει στη Ρώμη. Στην οικία του, στην περιοχή των προσφυγικών του Νέου Κόσμου, βρέθηκαν 25 πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια διαφόρων χωρών. Έξι πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα βρέθηκαν στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντος, στην Καλλιθέα, ενώ ο τρίτος εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου, το κύκλωμα διέθετε παρακλάδια στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γερμανία καθώς και στην Τουρκία. Κύρια δραστηριότητά του ήταν η πλαστογραφία εγγράφων και η διακίνηση μεταναστών.

Βέλγοι αντιτρομοκρατική: Αποδεικτικά αποστολής πακέτων

Στην κατοχή των τριών Ιρακινών που συνελήφθησαν στην Αθήνα, βρέθηκαν αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και αποστολής δεμάτων προς χώρες της Ε.Ε. και την Ασία. Εντός των ταχυδρομικών δεμάτων πιθανολογείται ότι υπήρχαν πλαστά διαβατήρια. Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται επί βελγικού εδάφους, όταν οι τρεις συλληφθέντες εκδοθούν, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Αντιτρομοκρατική
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις