Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ρομά καταλύτες αυτοκινήτων: Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ρομά καταλύτες αυτοκινήτων: Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία

Ρομά καταλύτες αυτοκινήτων: Η αστυνομία στον Πύργο εντόπισε τους τρεις από τους πέντε Ρομά της σπείρας σε έλεγχο και στο πορτ παγκάζ βρήκε εργαλεία κοπής μετάλλων και γρύλο για την ανύψωση. 

Έφευγαν από τον Ασπρόπυργο με νοικιασμένα αυτοκίνητα, έφθαναν στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, έκοβαν τους καταλύτες των αυτοκινήτων, οδηγώντας στην απελπισία και στην ακινητοποίηση τους ιδιοκτήτες τους και επέστρεφαν στην Αττική για να τους πουλήσουν στη μαύρη αγορά, λόγω των μετάλλων που περιέχουν! Είναι η επιβεβαίωση αλλεπάλληλων ρεπορτάζ του Alphafreepress, ότι οι κλοπές καταλυτών με αποκοπή τους με διάφορα εργαλεία-πριόνια, λάμες, έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας στη χώρα, με σπείρες Ρομά, να στήνουν κάθε τόσο σκηνικά απίστευτα σε βάρος των ιδιοκτητών. Εντοπίζουν τα οχήματα, τα σηκώνουν με γρύλο η και τα αναποδογυρίζουν, προσποιούμενοι ότι είναι δικά τους και ότι «έπαθαν βλάβη», ενώ στην πραγματικότητα αφαιρούν τους καταλύτες, οι οποίοι περιέχουν μέταλλα με υψηλή ζήτηση στη «μαύρη αγορά». Αυτή τη φορά, μια σοβαρή υπόθεση κλοπής καταλυτών, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας.

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος πέντε ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. «Ειδικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία, «οι πέντε δράστες από τις 21/1/2021 το βράδυ μέχρι και 22/1/2021 τα ξημερώματα, καθώς και από τις 5/2/2021 το βράδυ μέχρι και 6/2/2021 τα ξημερώματα, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αφαίρεσαν από πέντε σταθμευμένα οχήματα τους καταλύτες. Στις 25-3-2021, τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν τρεις από τους δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και σε έλεγχο, που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ένα εργαλείο κοπής με λάμα κοπής σιδήρου, μια συσκευασία με τέσσερις λάμες κοπής σιδήρου και ένας γρύλος ανύψωσης οχήματος».

Από τον Ασπρόπυργο στον Πύργο!

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταβεί, τις ημέρες διάπραξης των κλοπών, από τον Ασπρόπυργο στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ αφού διέπρατταν τις κλοπές επέστρεφαν στην Αθήνα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών υπεβλήθη  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, το Alphafreepres έγραφε σε ρεπορτάζ του ότι  «για τα καλά, πλέον, έχουν μπει στο στόχαστρο ομάδων διαρρηκτών, κυρίως Ρομά, οι καταλύτες των αυτοκινήτων, κατά προτίμηση από τους ίδιους, παλαιών μοντέλων, που είναι μεγαλύτεροι, άρα περιέχουν πιο μεγάλα ποσοστά των ακριβών μετάλλων, που τους ενδιαφέρουν κι έχουν «αξία πώλησης» στη λεγόμενη μαύρη αγορά».

Έλεγε ακόμη το ίδιο ρεπορτάζ: «Είναι γεγονός ότι και οι εγχώριες σπείρες, τα μέλη των οποίων αποκαλούνται «κυνηγοί μετάλλων» έχουν αντιγράψει την «πατέντα» ξένων διαρρηκτών, οι οποίοι, όπως φαίνεται και σε σχετικά βίντεο από τη Μ. Βρετανία και αλλού, κόβουν και κλέβουν σε χρόνο ρεκόρ τους καταλύτες των σταθμευμένων αυτοκινήτων για να τους πουλήσουν σε υψηλές τιμές λόγω των συστατικών που περιέχουν. Ο λόγος, που οι οργανωμένες σπείρες προχωρούν στο κόψιμο και την αφαίρεση των καταλυτών διότι αυτοί περιέχουν  πολύτιμα μέταλλα, όπως πλατίνα, παλλάδιο, ρόδιο, τα οποία αυξάνουν την τιμή πώλησης σε παράνομα σκραπατζίδικα.

Δείτε ακόμη:

Στην Αθήνα Βέλγοι της Αντιτρομοκρατικής για τους Ιρακινούς που διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια σε υπόγειο πολυκατοικίας
Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις μελών συμμορίας για ανατίναξη ΑΤΜ στην Εύβοια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις