Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25χρονος – οδηγός ταξί: Ηλικιωμένοι επιβάτες “πληρώνουν” την κούρσα “Χρυσή” 
ΕΛΛΑΔΑ

25χρονος – οδηγός ταξί: Ηλικιωμένοι επιβάτες “πληρώνουν” την κούρσα “Χρυσή” 

25χρονος - οδηγός ταξί: Έως τώρα εξιχνιάστηκαν εννέα απάτες με συνολική ζημιά των θυμάτων στα 15.000 ευρώ.

Επιβιβάζονταν στο ταξί 25χρονου οδηγού, συνήθως έξω από Νοσοκομεία η Σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όταν έφθαναν στον προορισμό τους, καταλάβαιναν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης, αφού τα στοιχεία και οι κωδικοί των πιστωτικών καρτών τους, είχαν περάσει στα χέρια του ταξιτζή και αυτοί είχαν στην κατοχή τους κάρτες ξένων ατόμων! Η μία καταγγελία διαδεχόταν την άλλη και εντέλει η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 25χρονο ταξιτζή και να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του για απάτη.  Ως προς τον τρόπο δράσης, εξηγεί η Αστυνομία, ο κατηγορούμενος κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακολούθως, για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής τους κάρτας. Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε, αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τεχνηέντως τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν. Στη συνέχεια ο δράστης μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, προέβαινε σε ανάληψη χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων, αντίστοιχα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εννέα  υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος 15.000 ευρώ.

Από τον Σεπτέμβριο 2020 οι απάτες

Η Αστυνομία αναφέρει ότι χρειάστηκε πολύμηνη έρευνα, για την αποκάλυψη του ταξιτζή. Όπως προκύπτει, ο 25χρονος οδηγός, από τον Σεπτέμβριο του 2020, εξαπατούσε και διέπραττε κλοπές σε βάρος των  ηλικιωμένων, κυρίως,  επιβατών. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Ταξί

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις