Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Βούλγαροι ΑΤΜ: Κλωνοποιούσαν τις κάρτες αναλήψεων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Βούλγαροι ΑΤΜ: Κλωνοποιούσαν τις κάρτες αναλήψεων

Βούλγαροι ΑΤΜ: Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν είχαν τοποθετήσει στη σχισμή της κάρτας δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς σαρώματος.

Η μέθοδος είναι γνωστή διεθνώς με την ονομασία card skimming. Αποδίδει το πλέγμα της υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών από διεθνείς σπείρες, που χρησιμοποιούν στα ΑΤΜ, μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Αυτή τη μέθοδο «έφεραν» στην Αθήνα, δύο Βούλγαροι, 47 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όπως λέει η Αστυνομία, «ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών με την μέθοδο CARD SKIMMING». Το θρίλερ της σύλληψης των δύο Βούλγαρων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κατάφερναν να αντιγράψουν και αποθηκεύσουν τα πλήρη στοιχεία των καρτών, που τοποθετούσαν οι κάτοχοί τους στο Α.Τ.Μ και το PIN, αναλύονται από την Αστυνομία με σειρά στοιχείων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί έγιναν αρχικά δέκτες καταγγελίας από κάποιο χρήση του ΑΤΜ, ο οποίος παρατήρησε ότι «κάτι συμβαίνει» στο Αυτόματο Μηχάνημα, μετά από παρέμβαση αγνώστων. Οι ίδιοι αστυνομικοί, αθέατοι από απόσταση παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ, περιμένοντας ότι αν αυτό συνέβαινε, αν είχε παγιδευτεί δηλαδή, οι δράστες θα πλησίαζαν κάποια στιγμή, να πάρουν τεχνηέντως τα στοιχεία που επιζητούσαν. Πράγματι, έφθασαν με προφυλάξεις οι δύο Βούλγαροι, που κρίθηκαν ύποπτοι.

Μετρητά

Βούλγαροι ΑΤΜ: Είχαν βγάλει από το ΑΤΜ ένα καπάκι!

«Οι κατηγορούμενοι», λέει η Αστυνομία «εντοπίσθηκαν πλησίον ATM και μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους καπάκι, το οποίο προ ολίγου είχαν αφαιρέσει από το ATM και το είχαν αντικαταστήσει με έτερο όμοιο αυτοσχέδιο, χωρίς όμως να είναι εμφανής η παρέμβαση τους. Στη συνέχεια, μετά από έλεγχο του εν λόγω μηχανήματος από τεχνικό πιστωτικού ιδρύματος, βρέθηκαν εγκατεστημένοι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί σαρώματος (SKIMMING). Οι μηχανισμοί είχαν εγκατεστημένες κάμερες καταγραφής και αντίστοιχες κάρτες αποθήκευσης δεδομένων ( MICROSD )».

Βούλγαροι ΑΤΜ: Έφτιαχναν κάρτες-κλώνους

Με τον τρόπο αυτόν, υπέκλεπταν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας ακόμη και τον κωδικό (PIN) που εισάγει ο κάθε χρήστης, έχοντας την δυνατότητα να προβαίνουν σε κλωνοποίηση των καρτών, να κάνουν ανάληψη μετρητών, να αλλάζουν PIN και να μεταφέρουν σε άλλους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, καθώς και να προβαίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές. Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Ηλεκτρονικός μηχανισμός ανάγνωσης καρτών, ηλεκτρονικός μηχανισμός ανάγνωσης και σάρωσης καρτών, φορητός υπολογιστής, εξωτερικός σκληρός δίσκος, 4 φορητές συσκευές αποθήκευσης, κάρτα διαστάσεων τραπεζικής κάρτας με ηλεκτρονικό αναγνώστη. 4 κάρτες SIM. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΤΜ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις