Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Smart κλοπές: 85 κλοπές το τελευταίο εξάμηνο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Smart κλοπές: 85 κλοπές το τελευταίο εξάμηνο

Smart κλοπές: Βρέθηκαν 29 αυτοκίητα, πινακίδες και εξαρτήματα – 11 επεστράφησαν στους κατόχους τους.

Ένα με δύο smart την ημέρα, έκλεβαν και διέλυαν σε κρυφό χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών στο Μενίδι, μέλη σπείρας, που εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Το τελευταίο 6μηνο η σπείρα, για την οποία έχουν συλληφθεί ένας 16χρονος, γιος ηγετικού μέλους της ομάδας κι ένας ακόμη εμπλεκόμενος, τεχνικός στη διάλυση, είχε αφαιρέσει κατά την Αστυνομία ογδόντα πέντε(!) αυτοκίνητα, από πολλές περιοχές της Αττικής. Κατά την έφοδο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, βρέθηκαν 29 κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν προλάβει να διαλύσουν σε ανταλλακτικά, επτά κινητήρες, πινακίδες κυκλοφορίας και πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Τα μέλη της σπείρας, αφού αφαιρούσαν τα smart, αυτοκίνητα με υψηλή εμπορική αξία, όπως και τα ανταλλακτικά τους, τα στάθμευαν για μια με δύο μέρες σε ερημικά σημεία για να διαπιστώσουν αν διαθέτουν σύστημα γεωεντοπισμού (g.p.s).

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, έπραξαν και με την τελευταία κλοπή οχήματος που διέπραξαν στην Αγία Παρασκευή. Δεν πρόσεξαν όμως ότι διέθετε τέτοιο σύστημα και εν τέλει ήταν αυτό που οδήγησε την αστυνομία στην επιχείρηση ανταλλακτικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Μάντρα

Smart κλοπές: Δύο συνελήφθησαν-τρεις αναζητούνται

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 35 ετών, μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 23, 30 και 39 ετών. «Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για κλοπή του οχήματός του, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίσθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

 

Μάντρα

 

Smart κλοπές: Τι βρέθηκε στη μάντρα

Πλέον αυτού, εντός της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Είκοι εννέα αυτοκίνητα, 74 ζεύγη και 7 μονές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καταγραφικό σύστημα, πλήθος εγγράφων, χρηματικό ποσό 600 ευρώ». Και συνεχίζει η Αστυνομία: «Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι, από εξαμήνου, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα , που δ ιέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα».

Smart κλοπές: Οι ρόλοι των μελών της σπείρας

Στη συνέχεια αναλύονται οι ρόλοι ενός εκάστου των μελών της σπείρας: «Ως προς τους ρόλους των μελών της σπείρας, φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές των αυτοκινήτων φέρονται ο 23χρονος και ο 30χρονος, με τους 39χρονο, 16χρονο και 35χρονο να αναλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση και τον 39χρονο να διαθέτει τα ανταλλακτικά μέσω της μάντρας που λειτουργούσε. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 84 περιπτώσεις κλοπών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ». Ήδη, έντεκα από τα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις