Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Συμμορία καλάσνικοφ: Συλλήψεις οκτώ Αλβανών και ενός Έλληνα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Συμμορία καλάσνικοφ: Συλλήψεις οκτώ Αλβανών και ενός Έλληνα

Συμμορία καλάσνικοφ: Κατά την επιχείρηση στην Κόρινθο, ένας κακοποιός έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε αστυνομικό τραυματίζοντάς τον.

Μία από τις πιο σκληρές συμμορίες ενόπολων κακοποιών, που δρούσε στην Αθήνα με διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές, έχοντας στην κατοχή της και πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Δύο από τα μέλη της συμμορίας, πλην των υπολοίπων κατηγοριών, κατηγορούνται και για την απόπειρα δολοφονίας με θύμα αλλοδαπό, τον οποίο πυροβόλησαν τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα από ταξί(!), σε σημείο, όπου στεκόταν, μετά από παγίδα που του είχε στήσει έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης! Ήδη σε μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα σε Αθήνα και Κόρινθο, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητείται ακόμη ο ένας εκ των δύο, που εμπλέκονται με την απόπειρα δολοφονίας του αλλοδαπού. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έξι Αλβανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην προμήθεια οπλισμού και στη διενέργεια κλοπών στην περιοχή της Αττικής. Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος ημεδαπός και έξι αλλοδαποί (σ.σ Αλβανοί) (ηλικίας 27, 27, 30, 31, 34 και 38 ετών ) ως μέλη της οργάνωσης για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βίας κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πιστόλι

Συμμορία καλάσνικοφ: Αναζητείται και άλλος κακοποιός

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και έτερο βασικό μέλος της οργάνωση, 28χρονος αλλοδαπός, που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. «Σημειώνεται», αναφέρει η Αστυνομία «ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, όταν ο 34χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Κορινθίας να οδηγεί αυτοκίνητο και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε αστυνομικό τον οποίο και τραυμάτισε. Στη συνέχεια όμως εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Α.Δ. Κορινθίας που είχαν κληθεί να συνδράμουν και συνελήφθη».

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μέσα από το ταξί, αναφέρει η Αστυνομία: «Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος αναζητούμενος και ο 38χρονος συλληφθείς (αρχηγός της οργάνωσης), είναι οι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όταν βραδινές ώρες της 26-2-2021 επιβαίνοντες σε ταξί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ομοεθνή τους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο 30χρονος συνιστά τον ηθικό αυτουργό στη επίθεση, καθότι αυτός τοποθέτησε τον παθόντα στο σημείο της επίθεσης.

Συμμορία καλάσνικοφ: Κι άλλο καλάσνικοφ

Επίσης, ο 38χρονος εμπλέκεται και σε έτερη υπόθεση καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διαδραματίστηκε την 20-12-2020 στην Κυψέλη, κατόπιν ανεύρεσης εντός αυτοκινήτου πολεμικού τυφεκίου τύπου Kalashnikov». Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov ,2 πιστόλια, καραμπίνα, 226 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 468 γραμμ. κάνναβης, 5 γραμμ. κοκαΐνης, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με 6 δενδρύλλια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 οχήματα. Καταλήγει η Αστυνομία με την επισήμανση ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις