Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τένις – Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς: Είχε “αδειάσει” 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τένις – Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς: Είχε “αδειάσει” 

Τένις - Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς: Ο Καρδιτσιώτης άσος τα έδωσε όλα στον προημιτελικό με τον Ναδάλ και ο Ρώσος που είχε περισσότερη ενέργεια πέρασε 3-0 στον τελικό

ΤένιςΜεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς: Η μεγάλη μάχη με τον Ναδάλ και η ανατροπή από 0-2, σε 3-2 ήταν μάλλον το όριο που ξεπέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ηταν η μεγάλη μάχη που τον άδειασε από ενέργεια, σωματική και ψυχική. Και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κάθε άλλο παρά εύκολο εμπόδιο είναι. Οχι μόνο για τον Ελληνα άσο, αλλά για κάθε επαγγελματία τενίστα. Δεν βρισκεται, άλλωστε, τυχαία στο Νο4 ο Ρώσος. Η ημιτελική αναμέτρηση για το Αυστραλιανό Οπεν αναμενόταν συναρπαστική αλλά δεν αποδείχτηκε τέτοια. Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε το “άδειασμα” του Ελληνα παιχταρά και τον κέρδισε με μεγαλύτερη άνεση από ό,τι θα περίμενε κανείς, 3-0 σετ.

Τα συνεχόμενα αβίαστα λάθη και η αδυναμία του Καρδιτσιώτη Νο5 στον κόσμο να απαντήσει στο σερβίς του Ρώσου έκριναν εν πολλοίς το παιχνίδι. Οπως επίσης και η κούραση που έβγαλε ο συνήθως ιδιαίτερα αθλητικός και καλά προπονημένος Ελληνας. Και αν στο πρώτο σετ χρειάστηκαν 5 Γκέιμ για να “σπάσει” στο σερβίς του Τσιτσιπά (6-4) η “ρώσικη μηχανή”, στο 2ο σετ το κατάφερε στο 3ο και το 7ο γκέιμ με το τελικό 6-2 να έρχεται μάλλον εύκολα.

κουρασμενος ο Τσιτσιπας

Τένις – Μεντβέντεφ vs Τσιτσιπάς: Σημεία ζωής στο τρίτο σετ

Στο τελευταίο σετ ξεκίνησε με μικροκαθυστέρηση. Ο Τσιτσιπάς ζήτησε άδεια για ολιγόλεπτη επίσκεψη στο αποδυτήριο, αλλά επιστρέφοντας δεν είχε άλλη, βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα. Ο Μεντβέντεφ συνέχισε να τον “σκοτώνει” από τη γραμμή του σερβίς αλλά και με μπρέικ στο πρώτο κιόλας Γκέιμ. Σε αυτό το σημείο γύρισε ο διακόπτης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Πίεσε πάρα πολύ και εκνεύρισε τον Ρώσο που έδωσε αβίαστα λάθη και έχασε την επαφή του με το σερβίς. Ο Τσιτσιπάς με μπρέικ στο μπρέικ άλλαξε για λίγο το μομέντουμ, προηγήθηκε 4-5 και “ζήτησε” το σετ, αλλά δεν πέτυχε το δεύτερο μπρέικ. Ο Ρώσος συνήλθε, ισοφάρισε και με δεύτερο μπρέικ στο σετ προηγήθηκε 6-5 για να καθαρίσει το παιχνίδι 3-0 σετ με 7-5.

δικαι και ευκολα ο Μεντβεντεφ

Δείτε ακόμη: 

Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ για μια θέση στον τελικό του Αυστραλιανού όπεν!
Σπουδαία ματς και μεγάλα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια των ”32¨” του Γιουρόπα!
Επιβλητικός Ολυμπιακός, 4-2 την Αϊντχόβεν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους “16”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις