Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Europa League: Πατάει στους “16”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Europa League: Πατάει στους “16”

Ολυμπιακός - Europa League: Ο Ολυμπιακός άνετο και επιβλητικό 4-2 επί της PSV και έβαλε υποθήκη πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Ολλανδία!

Ολυμπιακός – Europa League: Με μία πειστική -αν μη τι άλλο- νίκη 4-2 ο Ολυμπιακός έδειξε στην Αϊντχόβεν ποιος ειναι το αφεντικό για την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Με το σκορ αυτό οι Ελληνες πρωταθλητές δεν έχουν εξασφαλίσει προφανώς την πρόκριση, έχουν όμως σαφέστατο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Ολλανδία. Μάλιστα αν οι Πειραιώτες ήταν πιο τυχεροί μπορούσαν να έχουν διασύρει την PSV. Να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο 90λεπτο! Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει ολοφάνερο προβάδισμα και καλείται να το υπερασπιστεί για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια. Το παιχνίδι δεν ήταν διαφορετικό από ό,τι φαντάστηκε ο κοινός νους πριν τη σέντρα. Η Αϊντχόφεν δεν ξέρει να αμύνεται, ομάδα της παραγωγής και της εκτέλεσης είναι και αυτό προσπάθησε να κάνει και στο Φάληρο. Επιθέσεις κατα κύματα για να αποσυντονίσουν τον Ολυμπιακό. 

Η PSV πίεσε στα πρώτα λεπτά αλλά ο Μάρτινς είχε φροντίσει να δώσει εντολές στους παίκτες του να είναι πιο συντηρητικοί και πιο παθητικοί από το σύνηθες. Με αποτέλεσμα να αφοπλίσουν στο καλό της διάστημα την Αϊντχόφεν και να έχουν το παιχνίιδι στα πόδια τους στη συνέχεια. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά λοιπόν το ματς έγινε …ροντέο. Ο Μπουχαλάκης έβαλε τους Παιραοώτες μπροστά στο σκορ στο 9’ και η απάντηση από τους Ολλανδούς ήρθε αμέσως από τον Ζάχαβι (14΄) για το 1-1. Μετά το ημίωρο το ματς έγινε πραγματικό run-n-gun και ο Ολυμπιακός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με ωραίο γκολ του Εμβιλά στον παίτη παραπάνω (είχε τραυματιστεί ο Μποσαγκλί. Ομως και πάλι η PSV είχε απάντηση πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Ζάχαβι και πάλι γιοα το 2-2 στο 40’.

πίεσε η PSV άντεξε ο Ολυμπιακος

Ολυμπιακός – Europa League: Το β΄ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε την τύχη και ο Ελ Αραμπί την απόλυτη ικανότητα στην πρώτη φάση να δώσει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (47’ το 2-1). Κάπου εκεί οι Ολλανδοί τα έπαιξαν όλα για όλα επιθετικά και πίεσαν αφόρητα την ελληνική ομάδα για νέα ισοφάριση. Στο 48’ ο Ζάχαβι είχε φάουλ στο δοκάρι του Σα και γενικά ενέτεινε την πίεση της η ολλανδική ομάδα. Ο Μάρτινς είχε φροντίσει να κλείσει καλά τα μετόπισθεν της ομάδας του και επιπλέον, στο 80’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μασούρας σφράγισε μια μεγαλειώδη νίκη. Εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό ολλανδικό λάθος στο 83′ για το τελικό 4-2 που είναι μισή πρόρκιση!

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Μπουχαλάκης 9’, Εμβιλά 37’, Ελ Αραμπί 47’, Μασούρας 83’ – Ζάχαβι 14’ και 40’.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έκμπεργκ. ΒΟΗΘΟΙ: Κούλουμ, Χάλμπεργκ. VAR: Ντίνγκερτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά (Χασάν 80’), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (Ανδρούτσος 80’), Μπρούμα (Βρουσάι 80’), Ελ Αραμπί (Φορτούνης 74’), Βαλμπουενά (Μασούρας 68’).

ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ (Σμιντ): Εμβογκό, Μαξ, Μποσάγκλι (Μπάουμγκαρτλ 38΄), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας (Φαν Χίνκελ 85’), Σανγκαρέ (Φερτέσεν 70’), Μάλεν, Ζάχαβι (Γκουτιέρες 85’), Γκέτσε (Μάουρο Ζούνιορ 70’).

κοντά στην πρόκριση οι Πειραιώτες

Δείτε ακόμη: 

Με δύο γκολ Χάαλαντ η Ντόρτμουντ 3-2 στη Σεβίλλη
Ρεκόρ με 14,60μ. Η Παπαχρήστου με φόντο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 
Τέλος από ΑΕΚ, ανακοινώθηκε στη Χάιντουκ ο Μάρκο Λιβάγια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις