Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αυστραλιανό Όπεν – Τσιτσιπάς vs Ναδάλ: Επος!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυστραλιανό Όπεν – Τσιτσιπάς vs Ναδάλ: Επος!

Αυστραλιανό Όπεν - Τσιτσιπάς vs Ναδάλ: Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας προκρίθηκε στους “4” του πρώτου Γκραν Σλαμ του 2021 με τρομερή ανατροπή 3-2 τον Ναδάλ!

Αυστραλιανό ΌπενΤσιτσιπάς vs Ναδάλ: Θρίλερ για γερά νεύρα αποδείχτηκε ο μεγάλος προημιτελικός του Αυστραλιανού Όπεν. Θρίλερ που είχε τελικά νικητή τον επικό Στέφανο Τσιτσιπα, τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα όλων των εποχών!  Πλέον ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ στους “4” του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς και θα διεκδικήσει να παίξει στον τελικό! Η πρόκριση από τος “16” άνευ αγώνα λόγω τραυματισμού του Ιταλού Μπερετίνι έβγαλε εκτός ρυθμού τον Έλληνα σταρ. Ο οποίος πριν καλά-καλά ζεσταθεί και μπει στις απαιτήσεις του μεγάλου αγώνα, βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Ισπανό. Ένα πραγματικό μεγαθήριο του παγκοσμίου τένις για τα τελευταία 15 χρόνια! 

Ο Ναδάλ μπήκε στο παιχνίδι ακριβώς όπως μπαίνει ένα φαβορί σε ένα δύσκολο ματς. Ισοπεδωτικά, Προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του, να κάνει διαφορά όσο έχει δυνάμεις 100%. Και έτσι, να κάμψει την ψυχολογία του αντιπάλου του για να μην μπορεί εύκολα να απαντήσει. Πέτυχε σε 2/3 στόχους του. Εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη ρυθμού του Τσιτσιπά και επέβαλε το δικό του παιχνίδι. Πήρε, δε, προβάδισμα και διαφορά δύο σετ, εύκολα και τα δύο. Κέρδισε. 6-3 το πρώτο και 6-2 το δεύτερο. Εκεί που δεν τα κατάφερε ο Ισπανός ήταν στο να κάμψει την ψυχολογία του Στέφανου.

Αυστραλιανό Όπεν – Τσιτσιπάς vs Ναδάλ: Βρήκε ρυθμό και απάντησε

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών είχε ακόμα πολλά να δώσει στο παιχνίδι. Μάλιστα στα δύο πρώτα χαμένα σετ, ο Τσιτσιπάς έπιανε ρυθμό, έβρισκε τα πατήματά του και στο τρίτο έπαιξε κορώνα γράμματα την ύπαρξή του στο τουρνουά! Ρίσκαρε με πολλές μπαλιές στη διαγώνιο, ανέβασε ταχύτητα να εκμεταλλευτεί την κούραση του Ισπανού και πέτυχε στο τάι μπρέικ να φέρει το σετ τούμπα. Χωρίς να γίνει κανένα σπάσιμο σερβίς ο Τσιτσιπάς το πήγε στο 6-6 και στο τάι μπρέικ φάνηκε πια πως οι δυνάμεις εγκατέλειπαν τον Ναδάλ και ο Στέφανος είχε να δώσει πού ακόμα. Πήρε το τάι μπρέικ 6-4 και μείωσε σε 2-1 και εκεί άρχισε να γυρίζει το πράγμα!

μεγαλο ματς ο Τσιτσιπας

Στο 4 κρίσιμο σετ ο Τσιτσιπάς πήγαινε σερβίς-σερβίς τη μάχη και πάτησε  γκάζι στο 9ο γκέιμ. Εκεί με δύο τρομερούς γουίνερ έσπασε το σερβίς του Ναδάλ και προηγήθηκε 5-4. Για να κάνει το μαγικό 6-4 με την “μπάλα στη ρακέτα του” και να φέρει το ματς στο 2-2! Στο 5ο κρίσιμο σετ, ο Ναδάλ έριξε ό,τι απόθεμα είχε. Εμπειρίας, ποιότητας και δυνάμεων. Ο Τσιτσιπάς αντέτεινε την δική του ποιότητα, την ταχύτητα και την αφοσίωση στο game-plan του. Και το σετ πήγγε γκέιμ-γκέιμ με τους δύο κορυφαίους άσους να κρατάνε το σερβίς τους.

Αυστραλιανό Όπεν – Τσιτσιπάς vs Ναδάλ: Το κρίσιμο 11ο γκέιμ

Το σημείο κλειδί ήρθε στο 11ο γκέιμ, όταν ο Τσιτσιπάς με τρομερή απόδοση και δύο αβίαστα λάθη του κουρασμένου  Ναδάλ έσπασε το σερβίς του Ισπανού και προηγήθηκε 6-5. Εκεί ο Ναδάλ έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε προβάδισμα 0-30 στο τελευταίο Γκέιμ, αλλά ο Στέφανος είχε απάντηση, με τρεις σερί πόντους πήρε κεφάλι στο σκορ και μετά από δύο ισοπαλίες και μια ανατροπή στο αβαντάζ του Ναδάλ ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία, 7-5 και 3-2 το μεγάλο αντίπαλό του! 

κορυφαιος ελληνας τενιστας ο Τσιτσιπας

Δείτε ακόμη: 

Σε Οπόρτο και Σεβίλλη στρέφονται οι προβολείς για το Τσάμπιονς Λιγκ
Μετά τη “Μήδεια”, …ποδοσφαιρική καταιγίδα με πλήρη αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ 2
Οπαδοί απειλούν να δολοφονήσουν παίκτες αν υποβιβαστεί η ομάδα τους!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις