Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ροζ Πάνθηρες βίντεο: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του 50χρονου συλληφθέντος
ΕΛΛΑΔΑ

Ροζ Πάνθηρες βίντεο: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του 50χρονου συλληφθέντος

Ροζ Πάνθηρες βίντεο: Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης - Υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ η λεία τους

Βίντεο από τη δράση των μελών της συμμορίας «Pink Panthers» που τρύπωναν με τη μέθοδο του ριφιφί σε γνωστά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Σέρβων υπηκόων που ανήκαν στην εν λόγω εγκληματική ομάδα με διεθνή δράση. Στα βίντεο-ντοκουμέντα αποτυπώνεται καρέ-καρέ η μέθοδος του «ριφιρί» που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καταφέρνουν να εισέρχονται στο εσωτερικό των καταστημάτων και να αδειάζουν κασετίνες με χρυσαφικά. Και σε τρία βίντεο που ακολουθούν οι δράστες διακρίνεται να έχουν ανοίξει τρύπες σε διπλανά κτίρια από τους στόχους τους και με έρπινγκ να καταφέρνουν να μπαίνουν στα κοσμηματοπωλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η λεία τους φαίνεται να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Οι δύο κακοποιοί, 50 και 53 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και απείθεια.

Η μέθοδος δράσης

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας «Pink Panthers», η οποία παρουσιάζει διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία, στα οποία διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, εφαρμόζοντας μεθοδολογία και τρόπους δράσης ανάλογα με τις δεξιότητες, τεχνικές και ικανότητες των μελών τους που βρίσκονται σαν πυρήνες σε κάθε χώρα. Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία είτε είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρισμένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους. Αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις αυτών και στη συνέχεια κατήρτιζαν σχετικό σχέδιο δράσης.

Κινούνταν πεζή ή με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε ικανή απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύνδεσή του με την εγκληματική τους δραστηριότητα. Εφόσον οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση σε διπλανά εγκαταλελειμμένα-κενά κτίρια, άνοιγαν οπή στον τοίχο που οδηγούσε στα κοσμηματοπωλεία. Μάλιστα, τοποθετούσαν στο πάτωμα κομμάτια υφάσματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί τυχόν θόρυβος από τα κομμάτια του τοίχου που θα έπεφταν. Στα κοσμηματοπωλεία εισερχόταν ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης και, αφού αφαιρούσε τα κοσμήματα και χρυσαφικά, επέστρεφε στα διπλανά κτίρια και διέφευγαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις