Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – πανδημία: Η ώρα της κρίσης!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – πανδημία: Η ώρα της κρίσης!

Μπάσκετ - πανδημία: Η πολιτεία λέει “ναι” και μένει να αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι αν επανεκκινήσει το μπάσκετ υπό την αίρεση τεστ και πρωτοκόλλων

Μπάσκετπανδημία: Κρίσιμες αποφάσεις για τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ αναμένονται απόψε. Μετά τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ. Ο Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ. Με μοναδικό πρωτάθλημα σε εξέλιξη αυτό της basket league (Α1 ανδρών). 

Ο ΠΣΑΚ ζήτησε την έναρξη προπονήσεων για την Α2 ανδρών και αγώνων γα την Α1 γυναικών, οι ομάδες της οποίας ήδη προπονουνται από 1 Ιανουαρίου. Από την πλευρά της η πολιτεία, μέσω του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ έδωσε το πράσινο φως. Αυτό που απομένει είναι να δώσει τη συγκατάθεση της η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει σήμερα.

ο ΓΓΑ Μαυρωτας

Μπάσκετ – πανδημία: Εγγυημένα τα έξοδα για τεστ

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο ΠΣΑΚ εγγυάται τα λεφτά για τα τεστ κορωνοϊού που είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο (ένα-δύο εβδομαδιαίως). Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δοθεί το «οκ» για προπονήσεις στην Α2, θα χρειάζεται η δέσμευση της ΕΟΚ να εφαρμόσει και να επιτηρήσει τα πρωτόκολλα. Πρωτόκολλο βέβαια δεν υπάρχει ακόμα για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Και θα πρέπει να θεσπιστεί νέο ή να υιοθετηθεί το ίδιοο μες της basket league.

ανακοινωσεις για το μπασκετ

Δείτε ακόμη: 

Πέρασε με την ψυχή στο στόμα 5-3 τη Γρανάδα η Μπαρτσελόνα
Πρόκριση για 3/4 φαβορί στο κύπελλο Γερμανίας
Μόνη πρώτη η Σίτι, 2-0 στην Μπέρνλι, ηττα-στραπάτσο για τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις