Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα μέτρα Ελλάδα – κορονοϊός: Πιθανοί κι άλλοι περιορισμοί, λέει ο Άδωνις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα Ελλάδα – κορονοϊός: Πιθανοί κι άλλοι περιορισμοί, λέει ο Άδωνις

Νέα μέτρα Ελλάδα - κορονοϊός: Ο υπουργός εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο ελήφθησαν τα μέτρα στα καταστήματα των «κόκκινων» περιοχών και αυτός είναι να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός ανέφερε, μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα», πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η ισχύς των μέτρων που εφαρμόζονται από σήμερα στις 6 το πρωί. «Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία». Πλέον, ο υπουργός εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο ελήφθησαν τα συγκεκριμένα μέτρα στα καταστήματα των «κόκκινων» περιοχών και αυτός είναι να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με τη μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος και σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή

Ανησυχία

Παρά το ισχυρό πέπλο προστασίας πάνω από την Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες περιοχές», ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη της επιδημίας το αμέσως επόμενο διάστημα εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις επόμενες μέρες. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ με τρομερές οικονομικές θυσίες, είναι κρίμα σε αυτή τη φάση να μην μπορέσουμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση στους επόμενους μήνες που είναι ιδιαιτέρα κρίσιμοι, να μην ξεχνάμε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό αυτή τη στιγμή και πολύ εύκολα μπορούμε να έχουμε αναζωπυρώσεις εάν χαλαρώσουμε, αν νομίζουμε ότι επειδή άνοιξε η αγορά ότι το ξεπεράσαμε κι ότι έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «συγχρωτισμός, χαλάρωση από την περίοδο των γιορτών, καιρικές συνθήκες -χάλασε ο καιρός κι οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθάνε τη μεταδοτικότητα του ιού- κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα της οικονομίας, συνέτειναν στην αυξητική τάση στην Αττική για να δούμε πιο σχολαστικά τα μέτρα», με τον ίδιο να καταλήγει πως «αν ξεφύγει η κατάσταση, όπως στην Βρετανία, Πορτογαλία, Ισπανία, είναι δύσκολο να τη γυρίσεις πίσω, είναι το έχει διδάξει αυτό ο ιός από το πρώτο κύμα».

Κόσμος στην Ερμού
Δείτε ακόμη
Click in shop: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, αντιδρούν οι έμποροι
Ένα βήμα πίσω η χώρα – Όλα τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο
Εντυπωσιακή κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο – Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Γερμανικό ”άκυρο” σε Ελλάδα- Η Μέρκελ στέλνει στην Τουρκία τα υποβρύχια
Κουβέντες “του δρόμου” από Ζουράρι για Μητσοτάκη: “Τα έχω χ@@@να τα 99 άτομα και τη διάταξη Μητσοτάκη”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις