Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

12

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιώργος Αυτιάς: Θερμό το καλωσόρισμα του στα Τρίκαλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Αυτιάς: Θερμό το καλωσόρισμα του στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα ενόψει Ευρωεκλογών ο Γιώργος Αυτιάς

Παραπάνω από θερμό ήταν ήταν το καλωσόρισμα του Γιώργου Αυτιά στα Τρίκαλα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο μίνι περιοδείας του με αφορμή την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές. Οι πολίτες έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, να του ευχηθούν καλή επιτυχία στον αγώνα του και φυσικά, να τραβήξουν μία selfie μαζί του. Ο Γιώργος Αυτιάς, δε χάλασε το χατίρι σε κανέναν, ενώ περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας με τους πολίτες και ακούγοντας τις προσδοκίες τους από την θέση του στις Βρυξέλλες, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι “κλειδωμένη”.

On air σκοτωμός για τον Γιώργο Αυτιά και το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Λιάγκας για Αυτιά: Θα είναι καλός ευρωβουλευτής, επί χρόνια είναι κοντά στα προβλήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρώνει ο Αυτιάς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24, καθώς εκτός από την πρόθεση και εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, για πρώτη φορά καταγράφεται η σειρά προτιμήσεων της κοινής γνώμης για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα παρουσιάζει τα πρόσωπα που φαίνεται να προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών, τους υποψηφίους που βρίσκονται στο όριο εκλογής αλλά και όσους δύσκολα θα περάσουν την πόρτα της Ευρωβουλής. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους υποψήφιος “γαλάζιους” ευρωβουλευτές, ο Γιώργος Αυτιάς “σαρώνει” με ποσοστό 41,4%, με τον Πύρρο Δήμα να ακολουθεί δεύτερος αλλά με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας 28,5%. Την τριάδα συμπληρώνει ο νυν ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 21,7%, δύο θέσεις πιο κάτω εμφανίζεται η Ελεονώρα Μελέτη με 19,1%, ενώ η Νόνη Δούνια είναι στη τελευταία θέση με 10%.  Την πρώτη θέση στον Γιώργο Αυτιά δίνει και δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά».

Πρώτη η Μπεκατώρου

Την ίδια ώρα, η Σοφία Μπεκατώρου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Παππά να ακολουθεί με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση με 33,7%. Στη τρίτη και τέταρτη θέση, οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, αντίστοιχα. Χαμηλές πτήσεις καταγράφουν Δώρα Τσαμπάζη, Δώρα Αυγέρη και Μυρτώ Κοροβέση, οι οποίες βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό κάτω του 30% και συγκεκριμένα με 28,5%. Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, ενώ η Ελληνική Λύση με 9% περνά το ΚΚΕ (7,5%).  Στη διαχρονική εξέλιξη εκτίμησης ψήφου, η ΝΔ έχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά δεύτερος ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει μια μικρή πτώση. Το ΚΚΕ επίσης φαίνεται να “τσιμπάει” λίγο, ενώ η Ελληνική Λύση παραμένει σταθερά 4ο κόμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις