Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

12

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ξυλόλιο Τέμπη: Ερώτηση Κασσελάκη για την τραγωδία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυλόλιο Τέμπη: Ερώτηση Κασσελάκη για την τραγωδία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ερωτήματα για το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη

Εάν μετέφερε ξυλόλιο το εμπορικό τρένο στο δυστύχημα των Τεμπών, ζητά να μάθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Χ (Twitter). Ο κ. Κασσελάκης απευθύνει το ερώτημα, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών, ενώ συγκεκριμένα, σχετικά με το ξυλόλιο, ρωτά τόσο εάν υπήρχε μεταφορά του από το τρένο, όσο και εάν η ουσία ανιχνεύθηκε στην ευρύτερη περιοχή του δυστυχήματος.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει: «Με βάση το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Το Βήμα’, ζητώ την επίσπευση όλων των σχετικών ερευνών και τεχνικών διαδικασιών, ώστε να έχουμε άμεσα μία έγκυρη απάντηση:

α. Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού (ξυλόλιο) από την εμπορική αμαξοστοιχία;

β. Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών;

Ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια».

Το δημοσίευμα του «Βήματος» στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως «ανιχνεύθηκε ξυλόλιο σε επτά διαφορετικά σημεία» της περιοχής του δυστυχήματος. Αναφορικά με τον ισχυρισμό πως ξυλόλιο μπορεί να ανιχνευτεί και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αυτό δεν καλύπτει κάθε περίπτωση, καθώς τα σημεία ανίχνευσής του βρίσκονται και μακριά από κάθε βαγόνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις