Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Mega Metron Alalysis: Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ… κοιτάζουν Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Mega Metron Alalysis: Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ… κοιτάζουν Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Mega Metron Alalysis: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στο Mega, είναι η απήχηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογικά κοινά πέραν της ΝΔ.

Τα κατάλληλα πρόσωπα, η ψηφιοποίηση του κράτους αλλά και η διαχείριση της πανδημίας έστω και με τα κακώς κείμενα που θα “στιγμάτιζαν” οποιαδήποτε κυβέρνηση εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τον πλανήτη συνθήκης, φαίνεται πως χαρίζουν έδαφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ευρεία είναι η αποδοχή και των αλλαγών στα Πανεπιστήμια. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της δημοσκόπησης  της “Metron Analysis” για το Mega, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, είναι ψηφοφόροι που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι επικροτούν τις επιλογές του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυριαρχεί και στον χώρο του κέντρου. Είναι ενδεικτικό πως 9 στους 10 πολίτες που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές αξιολογούν θετικά την πολιτική που ασκεί ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτό των ψηφοφόρων της ΝΔ το οποίο φτάνει το 88%. Θετική είναι και η συνολική εικόνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 56% και αρνητικά το 37% των ερωτηθέντων.

Το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο είχε φανεί από την προεκλογική περίοδο και επιβεβαιώθηκε από την συμμετοχή στελεχών από τον λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άκης Σκέρτσος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θάνος Ντόκος σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του πρωθυπουργού και η Άννα Διαμαντοπούλου που έχει προταθεί για την θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΑ, είναι μερικά από τα πρόσωπα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, μία κίνηση “ματ”.

Κυριάκος Μητσοτάκης Φώφη Γεννηματά

Δημοσκόπηση Mega Metron Alalysis: Θετικό πρόσημο

Η ένταξη “μη γαλάζιων” στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις δείχνει μέχρι στιγμής να παίρνει θετικό πρόσημο από ψηφοφόρους που δεν προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. “Έχουμε 158 βουλευτές και μία πολιτική αποδοχή που, όπως και αν τη δει κανείς, είναι μεγαλύτερη από εκείνη της ημέρας των εκλογών. Ως Πρωθυπουργός, επίσης, πιστεύω ότι με περιβάλλει η εμπιστοσύνη ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας”, είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ”.

Δημοσκόπηση Mega Metron Alalysis: Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται υπό πίεση και για ακόμη μια φορά δείχνει να βυθίζεται στην εσωστρέφεια μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος δήλωσε πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αμφισβητώντας την Φώφη Γεννηματά. Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να βρίσκεται κοντά στα εκλογικά του ποσοστά, οι διαρροές ψηφοφόρων προς τη ΝΔ συνεχίζονται γεγονός που ανησυχεί την Χαριλάου Τρικούπη. Αν και προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικούσαν τον χώρο του Κέντρου με συνεχή ανοίγματα προς το ΚΙΝΑΛ, τελικά αυτή την μάχη δείχνει να την κερδίζει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει συνεχώς έδαφος με τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων να βρίσκονται σε χαμηλά ποσοστά. Είναι ενδεικτικό πως στην μέτρηση της “Metron Analysis” για το Mega, όταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να κρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα το 50% τον αξιολογεί αρνητικά, το 11% ούτε αρνητικά ούτε θετικά και μόλις το 38% απαντά θετικά. Συνολικά η δημοσκοπική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα έχει φτάσει στα χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνοντας μόλις 15% σε θετικές γνώμες, ενώ τα ερείσματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΚΙΝΑΛ φτάνουν μόνο το 11%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις