Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 19η αγωνιστική: Ψάχτε τον 2ο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 19η αγωνιστική: Ψάχτε τον 2ο

Σούπερ Λιγκ - 19η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ρελαντί, ουσιαστικά έχει πάρει τον τίτλο και απλά μένει η τυπική σφραγίδα του Μαϊου 

Σούπερ Λιγκ19η αγωνιστική: Ολο το αθλητικό δημοσιογραφικό σύμπαν αυτές τις ώρες γράφει ότι ο Ολυμπιακός ήδη ράβει το νέο αστέρι στο σήμα του και ότι έχει αγκαλιάσει τον τίτλο. Λάθος. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πρωταθλητής, έχοντας 12 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και 11 από την ΑΕΚ που νωρίτερα είχε χάσει από τον ΠΑΣ. Ακόμα κι αν έχανε, οι 9 βαθμοί από τον Δεύτερο είναι τεράστια απόσταση για ομάδα σαν τον νταμπλούχο Ελλάδας. Ο οποίος επιπλέον έχει ολοφάνερα το πληρέστερο ρόστερ μακράν του επόμενου στη Σούπερ Λιγκα. Και το πρωτάθλημα, ναι, το έχουμε πει εδώ και δύο εβδομάδες. Το έχει στο τσεπάκι!

Τα πρώτα 30’ ήταν σαν να μην παίχτηκαν, 100% στρατηγική. Ο ΠΑΟΚ είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα και απείλησε. Αρχικά με τον Κρμέντσικ (έβγαλε ο Σα) και εν συνεχεία με μια ομαδική επίθεση που έφερε τον Τζόλη σε θέση να απειλήσει (σέντρα του Α. Ζίφκοβιτς) αλλά και πάλι ο Σα “καθάρισε”. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία και στο έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα και ο Μπρουμά βρέθηκε προ του γκολ, αλλά ο Βιεϊρίνια του έβαλε την κόντρα. Αυτή η πίεση συνεχίστηκε και για ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έχασε καλές ευκαιρίες με Καμαρά, και Μπρουμά. 

καλη διαχειριση αγωνα απο τον Ολυμπιακο

Σούπερ Λιγκ – 19η αγωνιστική: Το β΄ ημίχρονο

Σούπερ Λιγκ – 19η αγωνιστική: Στην επανάληψη μόλις στο 50′ ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ, όταν κεφαλαιοποίησε την ιδανική συνεργασία των Φορτούνη, Μπουχαλάκη, με τον τελευταίο να κάνει εξαιρετική ασίστ στον σκόρερ του 1-0. Ο Ολυμπιακός άρχισε να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και ο ΠΑΟΚ να αναζητά την ισοφάριση. Σε κάθε φάση που προσπαθούσε να βγάλει ο ΠΑΟΚ, όμως, ο Σα επενέβη σωστά.Ενώ το γκολ του Τζόλη ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 70′ οι «ερυθρόλευκοι» αγκάλιασαν το 2-0, αλλά το σουτ του Καμαρά αλλοίωσε ίσα-ισα ο Ζίβκοβιτς και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του. Τα ερωτήματα περί νίκης -και πρωταθλήματος για όσους ακόμα είχαν- απαντήθηκαν στο 77′. Ο Βρουσάι πάσαρε στον Ελ Αραμπί, που έστρωσε μάγκικα στον Καμαρά κι αυτός πλάσαρε για το 2-0.

Εκεί τέλειωσαν όλα και παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ να σκοράρει και να μπει ξανά στο ματς. Ο Ολυμπιακός απαλλαγμένος από το άγχος περίμενες το λάθος του αντίπαλου και στο φινάλε το βρήκε, όταν ο Βρουσάι πλάσαρε, ο Ζ. Ζίβκοβιτς έδιωξε στο δοκάρι, αλλά στο ριμπάουντ ο νεαρός σημείωσε το τελικό 3-0.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί 50’, Καμαρά 77’, Βρουσάι 88’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπριχ. ΒΟΗΘΟΙ: Μπορς, Λουπ. VAR: Ντάνκερτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. (Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Εμβιλά, Καμάρα (Πέπε 87’), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (Βρουσάι 72’), Ελ Αραμπί (Μασούρας 89’), Μπρούμα (Χασάν 89’).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια , Αουγκούστο (Σβαμπ 78’), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Τζόλης (Λάμπρου 87’), Κρμέντσικ (Σβιντέρσκι 71’ ), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ 78’).

απλα καλυτερος ο Ολυμπιακος

Δείτε ακόμη:

Τέσσερις ισοπαλίες και νίκες για Τρίκαλα, Εργοτέλη στη Σούπερ Λιγκ 2
Πέμπτη σερί νίκη ο Παναθηναϊκός, πέρασε με διπλό 2-0 στο Βόλο!
Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι η Ιντερ, 2-1 τη Μίλαν πέρασε στα ημιτελικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις