Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πιτίνο – εθνική: Ο,τι θέλει η ΕΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιτίνο – εθνική: Ο,τι θέλει η ΕΟΚ

Πιτίνο - εθνική: “Αν η νέα ηγεσία επιθυμεί άλλον προπονητή για το Προολυμπιακό θα την διευκολύνω” - Τι λέει ο θρυλικός Αμερικανός για την μπασκετική Ελλάδα 

Πιτίνο – εθνική: Ο Ρικ Πιτίνο ήρθε στην Ελλάδα δύο φορές και έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ομως το μόνο που τον δένει αυτή τη στιγμή με τη χώρα μας, πέρα από καλές αναμνήσεις και φιλίες, είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο θρυλικός Αμερικανός προπονητής έχει αναλάβει την ευθύνη καθοδήγησης της Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά και τους αγώνες, αλλά μέχρι τότε αναμένεται να μεσολαβήσουν οι εκλογές και οι διοικούντες σε κάποιο βαθμό θα αλλάξουν. Μεγάλο ή μικρό. Ο Πιτίνο, πάντως, σε πείσμα των όσων του καταμαρτύρησαν όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, δεν υπαναχωρεί Ούτε καν η αμετροέπεια των Ελλήνω παραγόντων (δυστυχως και παικτών) δεν τον έκαναν να πισωπατήσει. Και δηλώνει πως ανέλαβε τη θέση στην εθνική λόγω της αγάπης του για την χώρα.

Βέβαια τόνισε πως δεν θα φέρει σε δύσκολη θέση τη νέα διοίκηση. Και αν η επόμενη ηγεσία της ΕΟΚ επιλέξει άλλον προπονητή ενόψει του Προολυμπιακού, θα τη διευκολύνει: “Ξέρω ότι θα υπάρξουν εκλογές σε λίγους μήνες. Από την πρώτη μέρα είπα ότι θα είμαι χαρούμενος να βοηθήσω την ελληνική ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το έκανα για την αγάπη μου για την χώρα. Αν όμως η νέα ηγεσία δεν με θέλει, θα είμαι οκ με αυτό. Το πλάνο μου είναι να έρθω στα μέσα Απριλίου στην Ελλάδα. Να παρακολουθήσω τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τους παίκτες που θα μπορούν να παίξουν στην Εθνική Ελλάδας, να δω τον Ντόρσι της Μακάμπι. Δεν θα έχω πολύ χρόνο, μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός θα έχει τελειώσει νωρίτερα επειδή δεν παίζει στην Α1. Πρέπει να βρω παίκτες που θα ταιριάξουν. Το καλό με τους Έλληνες είναι ότι έχουν τρομερή εμπειρία από το FIBA basketball και προφανώς θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί στο προολυμπιακό τουρνουά”.

basket-ethniki

Πιτίνο – εθνική: “Τα συν και τα πλην των Ελλήνων παικτών”

Πιτίνο – εθνική: Αναφερόμενος, δε, στη χώρα μας, στο μπάσκετ και τους παίκτες της ο Πιτίνο μεταξύ άλλων είπε: Ο προπονητής του Iowa ανέφερε: “Όταν κοιτάζω νεαρούς Έλληνες παίκτες και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει νέος Σπανούλης, νέος Διαμαντίδης, νέος Αλβέρτης, αναρωτιέμαι αν είναι θέμα πάθους ή αν το μπάσκετ δεν είναι δημοφιλές. Τελικά είναι τα βασικά του αθλήματος. Αν τα διδάξεις, θα έχεις σπουδαίους σουτέρ, σπουδαίους πασέρ. Τα βασικά είναι πολύ σημαντικά στον αθλητισμό, αλλά και στις επιχειρήσεις. Βλέπουμε με την περίπτωση του Αντετοκούνμπο ότι ο χειρισμός του είναι καλύτερος. Το σουτ του είναι καλύτερο και σε δύο χρόνια πιθανότατα δεν θα έχει κάποια αδυναμία επειδή συνεχώς δουλεύει. Αν είσαι επιτυχημένος, προσπάθησε να είσαι δημιουργικός για να γίνεις ακόμη καλύτερος”… 

…“Οι Έλληνες έχουν σπουδαία συμπεριφορά, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης, ο Μήτογλου, είναι υπέροχοι άνθρωποι. Γνώρισα τους γονείς τους, είναι ταπεινοί άνθρωποι. Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, γιατί δεν βλέπω πολλά ταλέντα. Η αδυναμία του ελληνικού μπάσκετ είναι ότι πολλοί ατζέντηδες λένε στους παίκτες τους ότι είναι καλύτεροι απ’ όσο νομίζουν. Οι νεαροί νομίζουν ότι είναι κάτι που δεν είναι. Σπανούλης και Διαμαντίδης δεν είχαν αυτό το πρόβλημα, τα κατάφεραν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το κέρδισαν με την δουλειά τους”.

Δείτε ακόμη: 

Πήρε το 9ο σούπερ καπ η Γιούβε, 2-0 τη Νάπολι
Με Λεβαντόφσκι κι ένα… καντάρι τύχη η Μπάγερν, 1-0 στην Αουγκσμπουργκ
Νίκες το “Manchester duo”, 2-1 στη Φούλαμ η Γιουνάιτεντ, 1-0 την Αστον Βίλα η Σίτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις