Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: «Πύργοι ναυτικής κυκλοφορίας» από την γείτονα… για προστασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: «Πύργοι ναυτικής κυκλοφορίας» από την γείτονα… για προστασία

Ελληνοτουρκικά νέα: Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» στην Κύπρο, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να αυξήσει την «ασφάλεια στη θάλασσα»

Ελληνοτουρκικά νέα: Διάθεση να δείξει πως αδιαφορεί για τις κρίσιμες συζητήσεις περί κυρώσεων φαίνεται πως έχει η Τουρκία. Ενώ η διχασμένη κατά τα άλλα Ευρώπη έχει πάρει πλέον πολύ ζεστά την τουρκική προκλητικότητα, ο Ερντογάν σφυρίζει αδιάφορα και επιμένει στην γνωστή ρητορική του. Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» στην Κύπρο, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να αυξήσει την «ασφάλεια στη θάλασσα» και αποφάσισε να εγκαθιδρύσει 5 «πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της και στα Κατεχόμενα, «προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο»!

Όπως αναφέρει το «ΣΙΓΜΑ» το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα συστήσει 5 σταθμούς ακτοφυλακής σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου. Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα), Zeytinlik και Sadrazamköy των Κατεχομένων και oι άλλοι 2 σταθμοί στην Αντιόχεια και τη Μερσίνα.

Σύμφωνα δε με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», τα χαρακτηριστικά του συστήματος Coast Watch Station είναι πολύ εξελιγμένα και θα μπορούν να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την περιοχή, που η Τουρκία ορίζει ως «δική της υφαλοκρηπίδα». Πρόκειται για ενέργεια που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων, αναφέρουν τα γειτονικά ΜΜΕ.

Δείτε ακόμη
Τουρκική οργή για τη Μέδουσα – Επεισόδιο με φρεγάτα, “απειλές” στον Φλώρο
Τουρκική «μονταζιέρα»: Πρόκληση της Τουρκίας για την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο
Ο πρωθυπουργός για την Τουρκία: “Περάσαμε στιγμές μεγάλης έντασης – Πόσο κοντά φτάσαμε σε πολεμική σύρραξη”
Ο Στόλτενμπεργκ δίνει “αέρα” στον Ερντογάν – “Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες αλλά είναι σημαντική χώρα”
Σοκάρουν οι θέσεις του εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» – Ζητά το μισό Αιγαίο και 152 νησιά
Μητσοτάκης: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να τηρήσει τις αποφάσεις του – “Δεν γίνεται τα κράτη μέλη να εξάγουν όπλα στην Τουρκία”
Απίστευτο: Βέτο του Ντόναλντ Τραμπ στις κυρώσεις για την Τουρκία
Διαταγή Φλώρου: “Ετοιμαστείτε”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις