Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΝΑΤΟ – Τουρκία: Ο Στόλτενμπεργκ δίνει “αέρα” στον Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ – Τουρκία: Ο Στόλτενμπεργκ δίνει “αέρα” στον Ερντογάν

ΝΑΤΟ - Τουρκία: Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Politico, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο της Συμμαχία

ΝΑΤΟ – Τουρκία: Την άποψη ότι πολλά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας εξέφρασε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Παράλληλα, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Politico, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο της Συμμαχίας. «Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S-400, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Και τις εξέφρασα και στην Άγκυρα, όταν την επισκέφθηκα», τόνισε, προσθέτοντας όμως ότι πρόκειται για σημαντική χώρα. «Συνορεύει με τη Συρία και έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS, των τζιχαντιστών. Επίσης, φιλοξενεί 4.000.000 πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως», διευκρίνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ανησυχίες και τη συνέχιση της συνεργασίας. «Αυτό προσπαθώ να κάνω, να δώσω μια θετική προσέγγιση, όπως έκανα στην Ανατολική Μεσόγειο με τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που κατάφερε να ακυρώσει ναυτικές ασκήσεις και να περιορίσει τον κίνδυνο περιστατικών και ατυχημάτων. Η διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις», κατέληξε.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΤΟ ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Δείτε ακόμη
«Η Τουρκία εξάντλησε τον χρόνο σε προκλήσεις – Προσχηματική η αποχώρηση του Oruc Reis»
Μάας: Υπερβολικά πολλές οι προκλήσεις της Τουρκίας – Θα εξετάσουμε τις συνέπειες
Σοκάρουν οι θέσεις του εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» – Ζητά το μισό Αιγαίο και 152 νησιά
Τουρκική οργή για τη Μέδουσα – Επεισόδιο με φρεγάτα, “απειλές” στον Φλώρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις