Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Η Τουρκία αξιώνει «απαγόρευση» στρατιωτικής δραστηριότητας σε ελληνικά νησιά
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Τουρκία αξιώνει «απαγόρευση» στρατιωτικής δραστηριότητας σε ελληνικά νησιά

Ελληνοτουρκικά νέα: Στις Βρυξέλλες έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα σκλήρυνσης της στάσης της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία αλλά, η απόσταση μέχρι την επιβολή κυρώσεων είναι ακόμη μεγάλη.

Ελληνοτουρκικά νέα: Στα ελληνοτουρκικά, η Τουρκία συνεχίζει να προβάλλει προκλητικές απαιτήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Αυτήν την φορά η Αγκυρα με ΝΟΤΑΜ ζητά την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών που βρίσκονται δίπλα στα μικρασιατικά παράλια από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο. Η Τουρκία έχει εκδώσει παρόμοια ΝΟΤΑΜ και στο παρελθόν τμηματικά για 2-3 ή πέντε νησιά. Η κίνηση αυτή της Άγκυρας εκδηλώνεται πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου αναμένεται να συζητηθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τη δράση της στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ η NAVTEX για το Oruc Reis λήγει τα μεσάνυχτα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεωθεί και θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες τουρκικές κινήσεις. Στις Βρυξέλλες έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα σκλήρυνσης της στάσης της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία αλλά, η απόσταση μέχρι την επιβολή κυρώσεων είναι ακόμη μεγάλη.

Δείτε ακόμη
Ισχυροποιείται η Ελλάδα – Έφτασαν στη Σκύρο τα πανίσχυρα Ηeron
ΝΗΡΕΥΣ: Στο Καστελόριζο ο αόρατος εχθρός της Τουρκίας
Γερμανίδα βουλευτής: “Πήραμε 600 εκατ. από την Τουρκία – Yποκρισία η αλληλεγγύη στην Ελλάδα”
Ισραηλινός αναλυτής: ”Μαζί με Ελλάδα & ΗΑΕ θα τελειώσουμε την Τουρκία”
Το Αμπού Ντάμπι “σφήνα” στα ελληνοτουρκικά – Γιατί ο Ερντογάν πρέπει να φοβάται
Βρετανία – Τουρκία: Μια “επικίνδυνη” στρατιωτικοτεχνική συνεργασία
Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη να θέσει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις