Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Όπλα Γερμανία – Τουρκία: Βουλευτής “καρφώνει” τη Μέρκελ για την “αλληλεγγύη στην Ελλάδα”
ΚΟΣΜΟΣ

Όπλα Γερμανία – Τουρκία: Βουλευτής “καρφώνει” τη Μέρκελ για την “αλληλεγγύη στην Ελλάδα”

Όπλα Γερμανία - Τουρκία: Η Γερμανίδα βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Σεβίμ Ντάντελεν, μιλά για τις πωλήσεις γερμανικών όπλων στους Τούρκους

Όπλα Γερμανία – Τουρκία: Για τη διαλλακτική στάση που συνεχίζει να έχει το Βερολίνο απέναντι στην Τουρκία, παρά τις ακραίες προκλήσεις της Άγκυρας, μίλησε στο OPEN η Γερμανίδα βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Σεβίμ Ντάντελεν, η οποία έχει σηκώσει το βάρος των αποκαλύψεων για τις πωλήσεις γερμανικών όπλων στους Τούρκους. Όπως λέει όσο συνεχίζεται αυτό η έκφραση αλληλεγγύης στην Ελλάδα δεν είναι παρά μία υποκρισία. Η Γερμανίδα βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, Σεβίμ Ντάντελεν δήλωσε: “Ο Γερμανός Υπουργός εξωτερικών μας κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τους Έλληνες, τους Έλληνες πολιτικούς ακόμα και τους Ευρωπαίους. Είναι γελοίο να μιλούν για αλληλεγγύη. Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας”.

Στην ερώτηση εάν έχει η ίδια στοιχεία για τις ποσότητες και την αξία των γερμανικών όπλων που έχουν πωληθεί και παραδοθεί στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, απαντά: “Είναι πολεμικά όπλα αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ που πήραν από τη Γερμανία, αλλά έχουμε επιπλέον, 30 εκατ. ευρώ το 2018 και για άλλα είδη όπλων και 26 εκατ. ευρώ για το 2019. Δεν μπορώ να σας πω το ακριβές ποσό, γιατί είναι απόρρητο από την γερμανική κυβέρνηση.”

Η Γερμανία είναι υπεύθυνη

Επισήμως η Γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν προμηθεύει την Τουρκία με όπλα, βαφτίζοντας ναυτιλιακό εξοπλισμό τα υπερσύγχρονα υποβρύχια 214 που κατασκευάζει για λογαριασμό της Άγκυρας. “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τονίζει πως αυτή την ώρα προμηθεύει εξοπλισμό στην Τουρκία, μόνο στον ναυτιλιακού τομέα, αλλά αυτό σημαίνει, με άλλα λόγια, πως η Τουρκία απειλεί μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, με πόλεμο στη Μεσόγειο, με όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία, σαν τα υποβρύχια της ThyssenKrupp”, αναφέρει.

Κληθείσα να σχολιάσει αν είναι αλήθεια ότι τα drones που διαθέτει και διαφημίζει η Άγκυρα ότι κατασκευάζονται στη Τουρκία, είναι στη πραγματικότητα γερμανικής κατασκευής, λέει: “Η Γερμανία είναι υπεύθυνη, και το εννοώ πραγματικά αυτό, η Γερμανία είναι υπεύθυνη που η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε στρατιωτική δύναμη στα drones και μπορεί πλέον, να χρησιμοποιήσει αυτά τα φονικά drones για να κάνει επεμβάσεις στην Noτιοανατολική Τουρκία, στην ίδια τους τη χώρα, αλλά και για παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις