Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισραηλινά drones – Ελλάδα: Στη Σκύρο τα πανίσχυρα Heron
ΕΛΛΑΔΑ

Ισραηλινά drones – Ελλάδα: Στη Σκύρο τα πανίσχυρα Heron

Ισραηλινά drones - Ελλάδα: Η κίνηση του οπλισμού των Heron θα αλλάξει μία και καλή την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα αυξήσει την επιθετική ισχύ της Ελλάδα με ένα ικανό όπλο που δεν διαθέτει έως σήμερα.

Ισραηλινά drones – Ελλάδα: Στη Σκύρο εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ισραηλινά drones που απέκτησε η Ελλάδα. Τα δύο Heron βρίσκονται ήδη επί ελληνικού εδάφους ενώ ισραηλινοί εκπαιδευτές έχουν αναλάβει να μάθουν σε Ελληνες τα μυστικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει αρκετά drones με ενοικίαση με το σύστημα του leasing.

Τα ισραηλινής κατασκευής drones που ενοικιάζει η χώρα μας θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας,. Είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια, φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο «τεχνικής νοημοσύνης».

Εφοδιασμένα με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, τα Heron, κατά τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρουν ισχυρή επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ πεδίο αποστολών, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και η διάσωση καθώς και η διαχείριση καταστροφών.

Η κίνηση του οπλισμού των Heron θα αλλάξει μία και καλή την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενώ θα αυξήσει την επιθετική ισχύ της Ελλάδα με ένα ικανό όπλο που δεν διαθέτει έως σήμερα. Και αυτό είναι που τρέμουν οι Τούρκοι, γι’ αυτό αναπαράγουν την είδηση των δύο ελληνικών Ηeron στην Σκύρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις