Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν Ισλάμ: Η μία χώρα μετά την άλλη τα βάζουν με τη Γαλλία
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν Ισλάμ: Η μία χώρα μετά την άλλη τα βάζουν με τη Γαλλία

Μακρόν Ισλάμ: Απειλώντας με νομικά και διπλωματικά αντίμετρα -μετά τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος στο Παρίσι- η Αγκυρα κάλεσε χθες τον Γάλλο επιτετραμμένο για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μακρόν Ισλάμ: Αποφασισμένη να πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους στη λήψη αποφάσεων και μέτρων απέναντι στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας δηλώνει η Γαλλία. «Η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές και η Ευρώπη θα λάβει τις αποφάσεις της πριν από τέλος του έτους τόνισε με τη σειρά του ο Βέλγος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Απειλώντας με νομικά και διπλωματικά αντίμετρα -μετά τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος στο Παρίσι- η Αγκυρα κάλεσε χθες τον Γάλλο επιτετραμμένο για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επιχειρώντας ανταπάντηση στο τελευταίο πρωτοσέλιδο του Chalrie Hebdo με πρωταγωνιστή τον Ερντογάν, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία κυκλοφόρησε σκίτσα σαν και το παρακάτω, με τον Γάλλο πρόεδρο να πιπιλά το μπιμπερό του μίσους.

Ανάλογου ύφους είναι και ιρανικά πρωτοσέλιδα, κυρίως του υπερσυντηρητικού χώρου, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που απεικονίζει τον Μακρόν ως διάβολο του Παρισιού. Διαδηλώσεις κατά των σατυρικών σκίτσων του Charlie Hebdo έγιναν και στην Τεχεράνη με συνθήματα για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων.

Οι διαδηλώσει εναντίον της Γαλλίας συνεχίζονται, χωρίς να είναι μαζικές, σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες. Επικριτικός απέναντι στη θέση της –συμμάχου του Καϊρου στην Ανατολική Μεσόγειο- Γαλλίας εμφανίστηκε και ο Αιγύπτιος πρόεδρος αλ Σίσι. «Σε αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων» κάλεσε άπαντες ο Υπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε ακόμη
Ο Ερντογάν επιτίθεται πάλι στον Μακρόν: “Θέλει να χειραγωγήσει το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους”
Γαλλία: Φυλάκιση σε 19χρονη φοιτήτρια που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του καθηγητή Πατί
“Ενθαρρύνεις την ισλαμοφοβία” – Επίθεση του Ιμράν Χαν στον Μακρόν
Διαδηλώσεις μουσουλμάνων κατά της Γαλλίας, απειλούν οι τζιχαντιστές – Συλλήψεις στην Κύπρο
«Είστε μπάσταρδοι, σκύλας γιοι»: Η αντίδραση Τούρκου υπουργού στο σκίτσο για τον Ερντογάν
“Είστε φασίστες και ναζί” – Εκτροχιάστηκε ο Ερντογάν, αδιανόητοι χαρακτηρισμοί
Εμανουέλ Μακρόν, η μεγάλη έκπληξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις