Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / NETFLIX εμβόλιο κορονοϊός: Τι «φοβάται» η πλατφόρμα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

NETFLIX εμβόλιο κορονοϊός: Τι «φοβάται» η πλατφόρμα

NETFLIX εμβόλιο κορονοϊός: Γιατί το Netflix «φοβάται» το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Tι θα γίνει εφόσον βρεθεί το εμβόλιο ή αρθούν τα μέτρα περιορισμού

NETFLIX εμβόλιο κορονοϊός: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η πλατφόρμα του Netflix κατάφερε να επωφεληθεί σημαντικά από το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνταν να μείνουν στο σπίτι και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετοί να στραφούν σε κατ’ οίκον μορφές διασκέδασης, όπως η παρακολούθηση ταινιών και σειρών στο Netflix. Ενόσω διανύουμε το β’ κύμα του κορονοϊού, πολλές χώρες επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ αρκετές περιοχές έχουν ήδη υπαχθεί σε καθεστώς lockdown, με τους πολίτες να μένουν εκ νέου στο σπίτι, εξέλιξη η οποία φυσικά ωφελεί και πάλι τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ωστόσο, τι θα γίνει εφόσον βρεθεί το εμβόλιο ή αρθούν τα μέτρα περιορισμού; Είναι σίγουρο ότι η τεχνολογική εταιρεία θα επηρεαστεί, γεγονός το οποίο ήδη ανησυχεί ορισμένους επενδυτές. «Ειλικρινά, θα πρέπει να αποφύγουμε τη μετοχή του Netflix, εφόσον υπάρξει εμβόλιο ή χαλαρώσουν τα lockdowns» τονίζει στο CNBC o αναλυτής Άλεξ Ντεγκρούτ, επικεφαλής της DeGroote Consulting. «Τα αυστηρά μέτρα στις χώρες της Ευρώπης κρατούν τους ανθρώπους στο σπίτι. Έτσι βλέπουν Netflix» παρατηρεί, μεταξύ άλλων. Άλλωστε, πέραν του Netflix, αντίστοιχη έκρηξη στις εγγραφές νέων χρηστών έχουν καταγράψει και άλλες πλατφόρμες, όπως η Amazon Prime, η Apple TV, το Youtube Plus κ.α.

Τι θα γίνει όταν η υγειονομική κρίση αρχίσει να αποκλιμακώνεται

Όταν η υγειονομική κρίση αρχίσει να αποκλιμακώνεται, τότε αναγκαστικά θα επέλθει μεγάλη ζημιά στις υπηρεσίες streaming, με τον Ντεγκρούτ να προειδοποιεί για αναγκαστικές συγχωνεύσεις, εξαγορές ακόμη και «λουκέτα». «Νομίζω ότι το επόμενο έτος τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν» επισημαίνει, χαρακτηριστικά.

Από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία στην Ευρώπη, η μετοχή του Netflix έχει καταγράψει σωρευτικά κέρδη της τάξης άνω του 75%, σημειώνοντας μια άνευ προηγουμένου αύξηση στους νέους χρήστες. Ωστόσο, ήδη τα πρώτα σημάδια κάμψης στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αρχίζουν και καθίστανται αισθητά, με την κατάσταση να επιδεινώνεται περισσότερο όταν κι αν βρεθεί το εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις