Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν νέες δηλώσεις: Δικαίωμα επέκτασης της Τουρκίας από τη Λιβύη στη Σομαλία
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Δικαίωμα επέκτασης της Τουρκίας από τη Λιβύη στη Σομαλία

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Ξεπέρασε την Πέμπτη τον εαυτό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνοντας το δικαίωμα (στον εαυτό του) ακόμα και για επέμβαση στη Σομαλία όταν χρειάζεται.

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Να δικαιολογήσει την παρεμβατικότητα της Τουρκίας σε άλλες περιοχές επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει βάρος από την κληρονομιά των (Οθωμανών) προγονών, η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεμβαίνει όπου υπάρχει βία και όπου είχαν φτάσει οι πρόγονοι των Τούρκων, από τη Λιβύη έως τη Σομαλία και από την Αρμενία μέχρι οπουδήποτε είναι αναγκαίο.

«Κάποιοι μας λένε “μην επεκτείνεστε”. Μα υπάρχει βία… Στη Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε, να σωπάσουμε; Από την άλλη, στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μας έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δεν σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη
Γιατί ο Ερντογάν “χώνει τη μύτη του” και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Η γοητευτική Ντεφνέ, που τρέλανε τον “σκληρό” Ερντογάν
«Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν» – Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για άρθρο εφημερίδας
Τραμπ για Ερντογάν: Όλοι λένε “τι φρικτός τύπος”, αλλά εγώ τα πάω πολύ καλά μαζί του
Με Kanuni και Oruc Reis κλιμακώνει η Άγκυρα – Διασχίζει το Αιγαίο το γεωτρύπανο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις