Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – εφημερίδα “Δημοκρατία”: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – εφημερίδα “Δημοκρατία”: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Ερντογάν - εφημερίδα "Δημοκρατία": «Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική".

Ερντογάν – εφημερίδα “Δημοκρατία”: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρόσθεσε.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν») γράφει το πρωτοσέλιδο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το πρωί, σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Δείτε ακόμη
Ερντογάν για πιθανή συνάντηση με Μητσοτάκη: Εάν πρόκειται να συζητήσουμε για το Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη
Πρώην γραμματέας τουρκικού υπ. Άμυνας: «Η Ελλάδα να εκκενώσει και να μας παραδώσει εννέα νησιά»
Ένα βήμα πριν τον διάλογο Ελλάδα – Τουρκία, με τη Μέρκελ σε ρόλο… επόπτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις