Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΗΠΑ εκλογές 2020: Τι λένε Κρις Έβανς και Τέιλορ Σουίφτ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Τι λένε Κρις Έβανς και Τέιλορ Σουίφτ

ΗΠΑ εκλογές 2020: «Όλοι αξίζουν μια κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και δίνει προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων της», τόνισε η Σουίφτ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Σημαντικές φωνές στο Χόλιγουντ παροτρύνουν τους πολίτες στις ΗΠΑ να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές διατυπώνοντας τις θέσεις τους σε ένα ειδικό τεύχος του V Magazine. Οι Τέιλορ Σουίφτ, Τζέιντεν Σμιθ, Μπέλα Χαντίντ, Μαράια Κάρεϊ, Τζούλιαν Μουρ, Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Έβανς και άλλοι φωτογραφήθηκαν για τα 12 εξώφυλλα του ειδικού τεύχους V127 special. « «Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι του χρώματος αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι θα συμβαίνει στο σώμα τους και ότι η κοινότητα LGBTQIA+ αξίζει να αναγνωριστεί και να συμπεριληφθεί στην κοινωνία».

«Όλοι αξίζουν μια κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά τους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και δίνει προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων της. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα είναι να επιλέγουμε ηγέτες που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα και να βρουν τρόπους να τα επιλύσουν», συνεχίζει η αστέρας της pop. «Θα υπερψηφίσω με υπερηφάνεια τον Joe Biden και την Kamala Harris στις φετινές προεδρικές εκλογές. Υπό την ηγεσία τους, πιστεύω ότι η Αμερική έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης που τόσο χρειάζεται», αναφέρει η Τέιλορ Σουίφτ.

https://www.instagram.com/p/CGDjbq-jhtK/

«Ψηφίζω επειδή δεν είμαι ευχαριστημένος»

«Όλοι αξίζουν μια κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και δίνει προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων της» προσθέτει. «Ψηφίζω επειδή δεν είμαι ευχαριστημένος με την ηγεσία» σχολιάζει ο Σμιθ. «Δεν νιώθω ότι εκπροσωπούμαι ή ότι ακούγομαι, ότι η μαύρη κοινότητα εκπροσωπήθηκε ή ακούστηκε γενικά. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, ξεκινώντας από τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους έγχρωμους ανθρώπους στη χώρα και πώς αφήνουμε αυτά τα συστήματα ρατσισμού να εξακολουθούν να υπάρχουν και να τα ακολουθούμε» σημειώνει.

«Κάθε μέρα ζούμε με τις συνέπειες της αδράνειας»

«Είναι τόσο σημαντικό να ψηφίσετε, γιατί είναι ένας τρόπος να δηλώσετε “παρών” για τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας», σχολιάζει η Μαράια Κάρεϊ. «Είναι μια ευκαιρία για εμάς να τιμήσουμε τους προγόνους μας – αυτούς που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν λόγω του ρατσισμού και του σεξισμού – και να εκλέξουμε ανθρώπους που μπορούμε να τους θεωρούμε υπεύθυνους», τονίζει και προσθέτει:

«Είμαι τόσο περήφανη για τους νέους που οργανώνονται, ιδιαίτερα για τους Μαύρους ανθρώπους, που ηγούνται αυτού του κινήματος (του Black Lives Matter). Όλα φαίνονται τόσο απελπιστικά, αλλά όταν βλέπω τη δύναμη της οργάνωσης και τους ανθρώπους που ηγούνται αυτού του κινήματος, είμαι αισιόδοξη, γιατί αυτό είναι το μέλλον του κόσμου μας».

«Έχουμε κοινωνικοποιηθεί να πιστεύουμε ότι η φτώχεια είναι μια προσωπική αποτυχία και όχι των συστημάτων που μας αμελούν. Ο τρόπος που μεγάλωσα ήταν τουλάχιστον αντισυμβατικός. Είχαμε λίγες δομές και λίγα χρήματα και λίγη κοινωνική υποστήριξη για να αισθανθούμε ότι βασιζόμασταν σε κάτι. Υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμουν ένα μικρό κορίτσι που ζούσε σε καλύβες, που πάντα ένιωθε ότι δεν ήταν ασφαλές, μοναχικό και διαχρονικά φοβισμένο», περιγράφει για την προσωπική ζωή της.

Συνεχίζοντας, η Mariah Carey υποστηρίζει ότι υπάρχει μια διαδικασία που στοχοποίησης όσων έχουν ανεκπλήρωτες ανάγκες, «είτε πρόκειται για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας), οικονομική βοήθεια, προσιτή στέγαση, πόσο μάλλον την ευκαιρία να γελάσουν και να βρουν τη χαρά πέρα από την εργασία».

Επιπλέον η Αμερικανίδα ντίβα επισημαίνει ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, δεν ψήφισαν σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί που είχαν δικαίωμα ψήφου.

«Κάθε μέρα μετά από εκείνες τις εκλογές, ζούμε με τις συνέπειες αυτής της αδράνειας. Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που είναι έτοιμη να ανεβάζει ρυθμούς. Πρέπει να αγωνιστούμε ο ένας για τον άλλο και για το κοινό μέλλον μας», καταλήγει η Μαράια Κάρεϊ.

«Οι νέοι ασχολούνται με τη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου»

Ο Κρις Έβανς, ο οποίος είναι πολύ ενεργός σε πολιτικά ζητήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε τις σκέψεις του στο V Magazine. «Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι νέοι ασχολούνται με τη διαμόρφωση του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου» υπογραμμίζει ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον «Captain America».

View this post on Instagram

Honored to be on the cover V127: The Thought Leaders Issue. “I think we are on the cusp of a really motivated, driven generation of young people who are very awake and connected. It’s such a platitude, but they really are the future. It’s always the students, isn’t it? Whether it was the civil rights in the ‘60s or today, it’s always young people [working toward change]. With every younger generation, they care less and less about the archaic social norms that people before them are trying to preserve. Now, more than ever, young people are involved in shaping the political and social landscape. It really is like a potter’s wheel and these young voices are molding our future.’ Photo by @inezandvinoodh Interview by @owenmyers BE HEARD! VOTE!!! @plus1vote @vmagazine

A post shared by Chris Evans (@chrisevans) on

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις